PCBS de Bron in Sprang-Capelle heeft de afgelopen week uitgebreid aandacht besteed aan het belang van zichtbaarheid in het verkeer.
PCBS de Bron in Sprang-Capelle heeft de afgelopen week uitgebreid aandacht besteed aan het belang van zichtbaarheid in het verkeer. (Foto: )

Kinderen leren belang van goede verlichting

Van 28 oktober tot met 1 november heeft Basisschool de Bron de actie 'Zichtbaarheid' gehouden. Je merkt het al, het wordt 's avonds weer vroeger donker. Het is belangrijk dat kinderen zich laten zien in het verkeer! Als ze 's ochtends naar school gaan, maar ook wanneer ze aan het eind van de middag terug komen van een vriendje of het sportveld.

SPRANG-CAPELLE - Vaak zijn fietsers slecht zichtbaar door ontbrekende of slecht werkende verlichting en reflectie. Soms hebben ze prima verlichting, maar wordt deze niet aangezet! Toch is goede fietsverlichting heel belangrijk. Een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt namelijk in het donker. Het risico voor fietsers om bij duisternis slachtoffer te worden van een ongeval neemt met circa 17% af met een werkende voor- en achterverlichting! Daar komt bij dat ruim de helft van de fietsers in het donker zonder licht rijdt. Daarom heeft PCBS de Bron in de periode van 28 oktober tot met 1 november mee gedaan aan de actie 'Zichtbaarheid' van Veilig Verkeer Nederland. De kinderen van groep 3 tot met 8 konden op 1 november hun fiets laten controleren. Om de kinderen bewuster te maken van het belang van zichtbaarheid, werd ook in de klas aandacht besteed aan het onderwerp met een kleurwedstrijd, lessen en activiteiten. Zo heeft groep 3/4 rondom de school aandacht gevraagd voor zichtbaarheid door 'Zet je licht aan!' op meerdere plekken rondom de school te spuiten met gele verf.

Meer berichten