De Lichtjestafel werd vorig jaar voor het eerst gehouden in de Rabobank.
De Lichtjestafel werd vorig jaar voor het eerst gehouden in de Rabobank. (Foto: Rabobank)

Lichtjestafel in Waalwijk wordt traditie

Een fijn kerstdiner in een prettig gezelschap is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Daarom nam de Rabobank vorig jaar het initiatief voor De Lichtjestafel: een feestelijk aangekleed kerstdiner voor eenzame ouderen uit de Langstraat. Administratiekantoor Waalwijk (AKW) en eetcafé City hebben dit jaar het stokje overgenomen van de Rabobank. En zo kan het zo maar gebeuren dat De Lichtjestafel een mooie traditie gaat worden in de aanloop naar Kerstmis.

WAALWIJK - Op maandag 16 december is het dan weer zo ver. Dan zullen zo’n 120 eenzame ouderen aanschuiven in Zaal City in Waalwijk. Ze worden verwend met een heerlijk kerstdiner en krijgen daarbij ook nog enkele verrassingen voorgeschoteld. “Het zal een mooie avond worden”, zeggen Hans van der Schans (AKW) en Ina van Cromvoirt (City). “Maar dat kan alleen dankzij de vele grote en kleine sponsoren en tientallen vrijwilligers. En uiteraard de Rabobank die ook nu weer De Lichtjestafel financieel steunt.”

Hans van der Schans en Ina van Cromvoirt hoefden niet lang na te denken toen de Rabobank op zoek ging naar kandidaten om de organisatie van De Lichtjestafel over te nemen. ’’We vinden het als ondernemers geweldig om een steentje bij te kunnen dragen. We hebben geen moment getwijfeld. Dit is echt iets voor ons.” Hans en Ina werken al jaren samen als het gaat om het ondersteunen van maatschappelijke projecten in Waalwijk.

Een initiatief omarmen is één ding, maar de daad echt bij het woord voegen is toch heel andere koek. “Er komt toch heel wat bij kijken: sponsoren en vrijwilligers werven, zorgen voor entertainment, vervoer regelen. Alleen al voor het vervoer hebben we veertig privé-chauffeurs en een paar rolstoelbussen moet regelen”, aldus Hans van der Schans. “Waar we ook aanklopten, het enthousiasme en de bereidheid om mee te werken waren overal even groot. Zo’n initiatief maakt iets los en geeft een fijn gevoel van saamhorigheid.”

En dan is het ook nog de kunst om de juiste gasten uit te nodigen. “Je komt ze immers niet zo maar op straat tegen. Daarom hebben we de praktijkondersteuners van alle huisartsen benaderd. Die weten als geen ander wie voor De Lichtjestafel in aanmerking komen. Het is allemaal gelukt. Op naar 16 december.”

Meer berichten