Logo demaasroute.nl


Column Patrick van Engelen.
Column Patrick van Engelen.

Airbnb ontmaagding

  Column

Als fotografieliefhebber ben ik dol op Instagram (Patdenengel heet ik daar, zoek me maar op). Ondanks de enorme berg beroerde selfies en bordjes eten die er te zien zijn, swipe ik me er helemaal suf. Met de meeste apps op mijn telefoon doe ik weinig. Zo heb ik nog nooit een taxiritje met Uber besteld, is het icoontje van Skype zelden aangeraakt en heb ik Snapchat van mijn telefoon verwijderd. Teveel gedoe allemaal. Berichtenapps moet je sowieso beperkt gebruiken, anders ga je er nog aan ten onder. Zeker als je al die irritante piepjes en signaaltjes aan laat staan. Hoe vaak ik niet nutteloos naar mijn telefoon greep voor een oninteressante Twitter-update. Zucht…
Enkele weken geleden beleefde ik mijn Airbnb ontmaagding, u weet wel die app waarmee je een slaapplaats kan boeken bij mensen thuis. Ons reisdoel was Kunstenfestival Watou, een boeiend kunst- en poëzie evenement in een Vlaams dorpje vlakbij de Franse grens. Voor de bierliefhebber: Hommelbier wordt er gemaakt. En St. Bernardus. Omdat Watou zelf vrij klein is, besloten we een kamer te zoeken in Ieper, zo'n 20-25 kilometer verderop. U kent dit stadje misschien van de vele herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog. Thomas, onze gastheer, leek me een aardige Vlaming, maar als we hem, in de twee dagen dat we er verbleven, 5 minuten hebben gezien is het veel. Geen kijkje in het leven van een Iepernaar dus. Onze tweede boeking bij Airbnb was in de altijd toffe stad Gent. We kwamen terecht.
in een knus appartement (vol kamerplanten) van een vriendelijk Vlaams/Turks homostelletje dat duidelijk wel gewoon echt leefde in hun woning. Niet alleen voerden we enkele leuke gesprekken met het tweetal, ook konden we genieten van hun oh zo schattige kitten die uren achtereen een woest gevecht voerde met een klein wollen balletje. We spotten het beest ook nog met een grijze schuurspons tussen zijn poten. Je moet toch wat als er geen muizen zijn. Op Airbnb staan ook enkele kamers in de Langstraat. Zo kun je er een 'kunstzinnig verblijf' boeken in de voormalige Mariakerk in Waalwijk. Aanbieder: kunstenares Josien Broeren. Niet geschikt dus voor mensen met een allergie voor felle kleuren. Reacties:
gevleugeld@engelmedia.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox