Logo demaasroute.nl


Column Patrick van Engelen.
Column Patrick van Engelen.

SLEM seizoen 2 op Netflix

  Column

Goed nieuws voor bingewatchers! Netflix heeft het nieuwe seizoen van SLEM in zijn geheel online gezet. Het vervolg op de succesvolle dramaserie rondom een nieuw schoenmuseum in het fictieve stadje Woalwiek telt zo'n 11 afleveringen van 50 minuten. Nicoline van Einter, die in de eerste serie nog een belangrijke hoofdrol vertolkte als creatief directeur, keert niet meer terug in het tweede seizoen. Ze kon zich niet vinden in de nieuwe verhaallijn. Wel terug en in een grotere rol zien we Hans Aalberts als de gewiekste curator en natuurlijk ook Hans Egelmans, wethouder in Waolwiek.
Waar de eerste serie het nog moest doen met een vrij klein budget, heeft deel twee daarover niet te klagen. Maar liefst 100 miljoen werd voor de serie uitgetrokken. Daarmee is het de op twee na duurste serie van Netflix ooit. Alleen The Crown en The Get Down kosten meer per aflevering. Het grote budget wordt met name gespendeerd aan special effects en decors. Zo zien we de acteurs rondlopen in diverse levensgrote 3D-maquettes van het nieuwe museum en is speciaal voor de serie het complete interieur van de rechtbank in Breda nagemaakt.
Het verhaal gaat verder waar het gebleven was en spitst zich met name toe op de strijd tussen de curator en de wethouder in de rechtbank. Waar de gemeente Waolwiek het nieuwe bestuur graag samenstelt uit intimi en vriendjes, strijdt de curator voor een onafhankelijk bestuur. Hoewel minder intrigerend als seizoen 1 levert het een boeiende strijd op vol list en bedrog. Met name de scenes in de rechtbank zijn knap gemaakt en uiterst realistisch. Jammer is dat in het tweede seizoen minder aandacht is toebedeeld aan design. Dat maakte de serie nu juist zo uniek. Maar ondanks dat valt er genoeg te genieten. Het derde seizoen is inmiddels aangekondigd. Publiekslieveling Hans Egelmans keert daarin niet terug. Hij heeft aangekondigd compleet te willen stoppen met acteren. Netflix is nog op zoek naar nieuwe frisse mensen die het gat kunnen opvullen. Enige bestuurlijke ervaring is gewenst maar niet noodzakelijk. Reacties:

gevleugeld@engelmedia.nl

Spoiler-alert: de curator trekt uiteindelijk aan het langste eind. Aangezien de serie internationaal wordt uitgebracht een goede promo voor het onafhankelijke Nederlandse rechtssysteem.

Meer berichten
Shopbox