Logo demaasroute.nl


De Poppenstee sluit het jubileumjaar af met een open huis op zaterdag 2 en zondag 3 september.
De Poppenstee sluit het jubileumjaar af met een open huis op zaterdag 2 en zondag 3 september.

Open huis bij de Poppenstee en de familie van Boxel

  Cultuur

De Poppenstee sluit het jaar af dat het 30 jaar bestaat. De Poppenstee is 30 jaar geleden begonnen door Jos en Bets van Boxel. Zij hebben ruim 25 jaar aan de poppen samengewerkt waarvan ruim 15 jaar bijgestaan door dochter Amy. Heden heeft Amy het stokje overgenomen van haar ouders in de voortzetting van het bedrijf. Dochter Sally runt al 20 jaar een reclamebureau. Zij is niet dagelijks betrokken bij de Poppenstee, maar zorgt dat de huisstijl en het drukwerk er altijd prachtig uitzien. De derde generatie is Amber, de dochter van Amy. Zij volgt de opleiding vormgeven & ambacht, afdeling hoeden en textiel aan het Sint Lucas in Boxtel. Op zaterdag 2 en zondag 3 september kun je kennis komen maken met het werk van deze bijzonder veelzijdige familie tijdens het 'Open Huis'.

WASPIK - Aan 't Vaartje 14 in Waspik zullen de porseleinen poppen van Amy van Boxel en de handgemaakte hoeden van Amber te zien zijn. Amy leerde het vak van haar moeder Bets van Boxel, waarvan ook een aantal poppen nog steeds te bewonderen zijn. Evenals een aantal schilderijen van Amy's hand. Tijdens het Open Huis is het mogelijk oude poppen ter reparatie aan te bieden en zal uitgelegd worden hoe de porseleinen poppen gemaakt worden. Poppenfoto's en meer informatie over de Poppenstee is te vinden op website www.poppenstee.nl.
Een paar straten verderop zullen op Schoolstraat 8 Bets en Jos van Boxel en dochter Sally hun werk tentoonstellen. Hoewel Bets al zeer verdienstelijk schilderde voordat ze poppen maakte, heeft ze, sinds ze met de poppen gestopt is, zich nu volledig gericht op haar schilderijen in modern realistisch stijl in olieverf op paneel. Ze schildert portretten en stillevens, zowel vrij als in opdracht. Het is bijvoorbeeld mogelijk een herinneringsschilderij te laten maken van een compositie met dierbare voorwerpen. Kijk op www.betsvanboxel.nl voor een kijkje in haar collectie schilderijen. Jos zal zijn beeldhouwwerk tentoonstellen. Zowel uit hardsteen zoals marmer en graniet als zachtere steensoorten hakt hij realistische en abstracte beelden. Sally laat tijdens deze dagen haar zeefdrukken zien. Haar originele eigen ontwerpen kunnen op T-shirt en rompers, maar ook ter decoratie als object aan de muur gedrukt worden. Tijdens het open huis zal zij deze techniek demonstreren en kunnen kinderen een eigen zeefdruk maken. Voor een voorproefje van haar ontwerpen kunt u kijken op www.sallysontwerpstudio.spreadshirt.nl.
Beide locaties zijn vrij toegankelijk en wordt u verwelkomt met een kopje koffie of thee. De familie ziet u graag terug aan 't Vaartje 14 of Schoolstraat 8 te waspik. Beide dagen beantwoorden zij graag al uw vragen van 11.00 tot 17.00 uur. Heeft u vooraf al vragen dan kunt u de Poppenstee bereiken op telefoonnummer 0416-312134, of mail naar amy@poppenstee.nl. Bets en Jos zijn bereikbaar op 0416-851695, of mail naar josenbetsvanboxel@home.nl. Sally’s Ontwerpstudio is bereikbaar op 0416-314119, of mail naar info@sallysontwerpstudio.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox