Logo demaasroute.nl


Daffy de Vyldre met een van de modellen voor de show Hatter Figments op 23 september.
Daffy de Vyldre met een van de modellen voor de show Hatter Figments op 23 september. (Foto: Yuri Floris)

Fashionshow in Kerk aan de Haven

  Cultuur

Waalwijk? Nee, die stad was niet in hem opgekomen, toen Daffy de Vyldre, ambachtelijk hoedenmaker uit Tilburg, zocht naar een locatie voor zijn show Hatter Figments. "Maar toen iemand mij tipte om de Kerk aan de Haven te huren, was ik om. Wat een magnifieke entourage voor de show die ik op zaterdag 23 september aanbied!"

WAALWIJK - Hatter Figments is voor iedereen die houdt van exclusiviteit. Van klassieke livemuziek, dans, fashion én een goed verhaal. Alle zintuigen worden aangesproken. Een belevenis van een onalledaags niveau. Daffy licht een tipje van de sluier op. "Hatter Figments betekent letterlijk: hoeden hersenspinsels. Als hoedenmaker zoek ik voortdurend naar inspiratie voor nieuwe creaties. Deze show is echter veel meer dan een hoedenshow. Ik neem mensen mee in een verhaal. Over de gekte in de mode-industrie, waar collecties om de haverklap wisselen. Ik ben van de 'Slow Fashion'. We zeggen vaak: 'Ik heb niks om aan te trekken.' Onzin. Je kunt met wat creativiteit zo nieuw leven blazen in je garderobe."

Daffy laat behalve duurzaamheid nog een hot topic doorschemeren in de show. "Het opgelegde mediabeeld om jong, mooi en succesvol te zijn. Van mode tot botox. Maar waar is je echte personality? Laat je je de wet voorschrijven door wat modehuizen bepalen? Of kijk je naar wie je écht bent?"

Het is Daffy ten voeten uit. Zijn visie op mode draait om je lekker voelen in wat je draagt. In zijn atelier heeft hij duurzame kledingcollecties en accessoires. "Ik kijk naar iemands persoonlijkheid als ik adviseer of ontwerp. En ik ken alle tips en trics, ik laat iedereen schitteren!"

En dat is ongetwijfeld aan zijn talent te danken. En aan zijn staat van dienst. Zo werkte hij in diverse modeateliers in Parijs en Milaan. Hij liep stage bij John Boyd, een befaamd Londense hoedenontwerper, die hem eruit pikte tijdens zijn modeopleiding. Inmiddels ontwerpt en maakt Daffy alweer vijftien jaar zelf hoeden. Voor Jan met de pet tot leden van koningshuizen.

"Het is keihard werken, maar het is mijn passie. Met deze show komt een droom uit. Wie zich aanmeldt, verras ik in de aanloop ernaar toe al. Ik benadruk dat dit ook voor zakelijke connecties of netwerken een prachtige manier om je te onderscheiden met een speciaal uitje."

Op zaterdag 23 september stralen musici, modellen en vertellers tijdens Hatter Figments in de Kerk aan de Haven in Waalwijk. De kerk als mystiek toneel, met bistrosets, loveseats en single seats.
Bestel je tickets voor deze unieke show online via www.hatterfigments.com of via www.DeVyldre.com.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox