Logo demaasroute.nl


Foto: SOLO

Muzikale ontmoeting in De Gildenbond

  Cultuur

Het is heel bijzonder dat in de regio nog diverse seniorenorkesten actief zijn en regelmatig hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. In het kader van een muzikale ontmoeting heeft seniorenorkest "de Langstraat en Omstreken" het seniorenorkest in het Land van Heusden en Altena uitgenodigd om samen een muzikale avond te verzorgen.

KAATSHEUVEL - Seniorenorkest de Langstraat en Omstreken bestaat inmiddels 11 jaar en is gehuisvest in De Gildenbond te Kaatsheuvel, waar wekelijks wordt gerepeteerd onder de bezielende leiding van Nico Haneveld. Het muziekgezelschap bestaat uit 28 muzikanten, woonachtig in verschillende plaatsen in en buiten de regio, zoals Kaatsheuvel, De Moer, Dongen, Drunen, Loon op Zand, Oisterwijk, Sprang-Capelle en Tilburg. Het repertoire is nogal uiteenlopend, van dansmuziek tot licht klassiek, egelander en marsmuziek. Regelmatig worden er middagen verzorgd in o.a. zorginstellingen en voor gasten van De Zonnebloem. Tevens waren zij aanwezig bij het Halve Zolen Festival in Waspik en verzorgden een optreden voor de bezoekers in De Efteling. Heel bijzonder was de muzikale ondersteuning op een dondermiddag in het 't Klavier waar wekelijks wordt gedanst onder het motto "Dansen in het Klavier". Voor meer informatie: www.seniorenorkestdelangstraat.nl.
Seniorenorkest Da Capo uit het Land van Heusen en Altena is met recht een seniorenorkest. Het bestaat bijna 35 jaar hetgeen een respectabele leeftijd is voor een orkest, maar ook de ongeveer 35 leden hebben een leeftijd die er mag zijn, gemiddeld 75 jaar. Met veel enthousiasme wordt muziek gemaakt. Als ze bezig zijn lijkt het weer op een jeugdorkest! De muziek varieert van Spaanse tot Russische muziek, maar ook polka's en filmmuziek. Het orkest staat onder leiding van Karel van Dee en er wordt wekelijks gerepeteerd in Nieuwendijk. Het is een goed gebruik dat Da Capo tijdens een optreden het eigen lijflied ten gehore brengt."Land van Altena, tussen Merwede en Maas, is het stukske land waar ik woon en blaas en met ons orkest dat fier Da Capo heet zorgen wij voor muzikaliteit en gezelligheid."

Meer berichten
Shopbox