Logo demaasroute.nl


In de familiemusical Toms Magische Speelgoedwinkel komt het speelgoed tot leven. Met in de hoofdrollen o.a. Bartho Braat (bekend als Jef Alberts in GTST), Jeroen Phaff (o.a. hoofdrol in The Lion King) en Marleen van der Loo (o.a. Mama Mia en Kruimeltje).
In de familiemusical Toms Magische Speelgoedwinkel komt het speelgoed tot leven. Met in de hoofdrollen o.a. Bartho Braat (bekend als Jef Alberts in GTST), Jeroen Phaff (o.a. hoofdrol in The Lion King) en Marleen van der Loo (o.a. Mama Mia en Kruimeltje).

Toms Magische Speelgoedwinkel

  Cultuur

Op vrijdag 8 december is in Theater De Leest de winterse familiemusical Toms Magische Speelgoedwinkel te zien. Uitvoerend producent en choreograaf Ilse Spruijt is geen onbekende in Waalwijk. Al zo'n 2,5 jaar geeft ze lessen jazzdance bij Kunstencentrum Waalwijk.

WAALWIJK - Spruijt, samen met Leon van Uden eigenaar van I & L Entertainment, is dol op kinderen en vindt het dan ook geweldig om voor en met hen te werken. "Kinderen staan zo open voor alles en zitten zo vol fantasie. Ik weet zeker dat ze Toms Magische Speelgoedwinkel helemaal geweldig vinden." Ilse benadrukt echter wel dat de voorstelling zeker niet alleen is gemaakt voor kinderen: "Ik wil oprecht dat ook volwassenen met een goed gevoel de zaal verlaten. Als team doen we daar echt ons uiterste best voor", vertelt ze. "Waar hem dat in zit? Vooral in de verhaallijnen en de thema's die je aansnijdt. Het is een echte familiemusical."
Als er een ding is wat direct opvalt als je de geboren Amsterdamse voor het eerst tegen het lijf loopt, is het wel haar tomeloze energie. "Als je doet wat je leuk vindt, heb je altijd energie", zegt ze enthousiast. "Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen."
Hoewel Spruijt afgestudeerd is aan de Dansacademie in Amsterdam, was ze als kind beslist geen balletmeisje. "Ik hield van skateboarden en boomhutten bouwen en zat op judo. Als je aan mij in die tijd vroeg wat ik wilde worden, riep ik 'bij de brandweer, landmacht of recherche'. Ik wilde beslist geen danseres worden. Toen ik uiteindelijk toch op jazzballet ging, vond ik dat in het begin helemaal niet leuk. Een andere, veel leukere dansdocent veranderde dat radicaal. Ik wist ineens zeker wat ik later wilde doen: dansen! Of er ook veel dans in deze voorstelling zit? In deze toevallig wel ja. Van showdance en hiphop tot latin, heel gevarieerd. Er zit ook veel mooie muziek in."
Het verhaal van Toms Magische Speelgoedwinkell: Tom woont in een prachtige speelgoedwinkel. Elke avond als de lichten doven en de klok slaat, komt het speelgoed tot leven. Met de populaire Hercules beleeft Tom grandioze avonturen, maar daar wil de jaloerse Hades niets van weten. Tom gebruikt al zijn krachten om 'zijn' winkel te redden en te laten zien dat hij een superheld is.
Kinderen die in hun mooiste kostuum naar de voorstelling komen maken kans op prachtige prijzen. Na afloop van de voorstelling staat er een fotograaf klaar om een mooie foto te maken te maken van bezoekers met de acteurs tijdens een meet & greet. Kaarten kosten 20,35 euro (kinderprijs 16,85 euro) inclusief pauzedrankje en zijn verkrijgbaar via de website van Theater De Leest: www.deleest.nl.

Meer berichten
Shopbox