Logo demaasroute.nl


Carien van Dongen en Sybe Waarts zijn een kunstuitleen gestart vanuit hun galerie in de Spoorstraat. Particulieren en bedrijven kunnen er kunstwerken huren en eventueel aankopen.
Carien van Dongen en Sybe Waarts zijn een kunstuitleen gestart vanuit hun galerie in de Spoorstraat. Particulieren en bedrijven kunnen er kunstwerken huren en eventueel aankopen. (Foto: Marcel Donks)

Kunstuitleen gestart in Waspik

  Cultuur

Het leven van Sybe Waarts en Carien van Dongen in de Spoorstraat in Waspik staat in het teken van kunst. Carien is zelf beeldend kunstenaar en verzorgt lessen portret boetseren in haar atelier dat uitkijkt op natuurgebied De Vest. Ze wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van kunst. Daarom is ze gestart met Kunst Je Huis, een kunstuitleen voor particulieren en bedrijven in de regio.

WASPIK - Sybe en Carien wonen al jaren met veel plezier aan de Spoorstraat in Waspik. Twee woningen naast elkaar die met veel zorg en plezier door de jaren zijn verbouwd en ingericht. Hun visie: je huis moet passen als een kledingstuk, het zegt iets over jou als persoon en vertelt iets over je karakter. "Alle elementen spelen daarbij een rol", vertelt Carien. "Keuze van wand - en vloerbekleding, verlichting en natuurlijk de keuze van kunst. Door de seizoenen, maar zeker ook door de jaren heen kan je smaak of inzicht veranderen. Kunstuitleen geeft je de ideale mogelijkheid om je huis aan te passen aan je wensen van dat moment."

Zelf is Carien erg actief als beeldhouwster. In het atelier worden ook regelmatig masterclasses keramische vormgeving verzorgd door internationale kunstenaars. Zo is het atelier een dynamisch en kunstzinnig centrum geworden die al vele mensen uit binnen- en buitenland naar Waspik heeft gebracht. De overname van de Kunstuitleen van Galerie Andor uit Waalwijk past precies in het plaatje. "Op deze manier zijn we nog breder met kunst bezig en kunnen we nog meer mensen en bedrijven kennis laten maken met kunst. Via onze website zijn alle stukken die we te huur of te koop aanbieden inzichtelijk, maar het mooiste is om de kunstwerken natuurlijk in het echt te aanschouwen. Dat kan na het maken van een afspraak."

In september namen Sybe en Carien officieel Galerie Andor over. Het tweetal gaat werken met een spaarsysteem waarmee een kunstwerk in een later stadium kan worden aangekocht. Het aanbod zal steeds worden ververst. "We willen het laagdrempelig houden zodat kunst voor iedereen bereikbaar wordt. Je zult er versteld van staan hoe een kunstwerk in je huis het hele interieur een boost kan geven. Kijk eens op de site en kom gezellig langs in de Spoorstraat: van harte welkom!"

Via kunstjehuis.nl kan de collectie bekeken worden. Vanuit de luie stoel kunnen werken worden geselecteerd. Na het maken van een afspraak kunnen de kunststukken worden bekeken in de galerie in Waspik.

Meer berichten
Shopbox