De muzikanten van harmonie Volksvlijt en Volksvermaak zullen er alles aan doen om het nieuwe jaar muzikaal en gezellig te beginnen. Het concert staat dit jaar in het teken van de wals.
De muzikanten van harmonie Volksvlijt en Volksvermaak zullen er alles aan doen om het nieuwe jaar muzikaal en gezellig te beginnen. Het concert staat dit jaar in het teken van de wals. (Foto: Marcel Donks)

Nieuwjaarswals met een knipoog

  Cultuur

Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak uit Waspik luidt op zondag 14 januari het nieuwe jaar in met haar traditionele nieuwjaarsconcert. Door een dirigenten-wisseling kon het concert vorig jaar niet doorgaan. De muzikanten en de nieuwe dirigent Robert van Enschot zijn er dan ook op gebrand een goed concert neer te zetten, dit jaar met de drie-kwarts-maat als boventoon.

WASPIK - Sinds januari 2017 staat er bij Harmonie Volkvlijt en Volksvermaak een nieuwe dirigent op de bok. Nadat de vorige dirigent en het Waspikse orkest in juni 2016 uit elkaar gingen, werd de plaats op de bok 5 maanden lang ingenomen door interim dirigent Lisette Harms. Met Lisette beleefde het orkest 2 mooie uitvoeringen. Ondertussen ging men op zoek naar een nieuwe vaste dirigent. Na een aantal proefrepetities in december spraken de muzikanten hun voorkeur uit voor Robert van Enschot; een 46-jarige dirigent uit Rijen. Met de gedreven en betrokken dirigent zette de Waspikse harmonie al een aantal mooie voorstellingen neer.

Voor het nieuwjaarsconcert heeft de harmonie zoals altijd gekozen voor een luchtig programma. "We gaan walsen met een knipoog", vertelt secretaris Gerri Langerwerf. "Het is de bedoeling dat het een vrolijke, ongedwongen middag wordt met luchtige, maar toch sfeervolle muziek. Tijdens het concert heeft het orkest nog enkele verrassingen in petto. Over het programma willen we nog niet te veel kwijt, behalve dat de drie-kwarts-maat duidelijk zal overheersen. En na het concert is er natuurlijk nog volop gelegenheid om elkaar het allerbeste te wensen. Het belooft een mooi, muzikaal en vooral gezellig evenement te worden; hoe kan het jaar 2018 beter beginnen?"

In tegenstelling tot andere jaren heeft de harmonie besloten het Nieuwjaarsconcert dit jaar gratis toegankelijk te maken voor iedereen. De muzikanten hopen dan ook op een goed gevulde Den Bolder op zondag 14 januari. "Kom gewoon gezellig langs. De muziek is zeker de moeite waard en ook de borrel nadien staat bekend als zeer gezellig."

Het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak wordt gehouden op zondag 14 januari in Den Bolder in Waspik. Het concert begint om 13.00 uur; de toegang is gratis. Na het concert is er gelegenheid om elkaar het beste voor 2018 toe te wensen. Dit alles in een ongedwongen sfeer. Meer informatie is te vinden op de website: www.harmoniewaspik.nl.

Meer berichten