Aan het nieuwjaarsconcert van Sprang-Capelle Musica werken tal van koren en muziekgezelschappen mee. Daaronder ook MSC Marijke. Foto: MSC Marijke
Aan het nieuwjaarsconcert van Sprang-Capelle Musica werken tal van koren en muziekgezelschappen mee. Daaronder ook MSC Marijke. Foto: MSC Marijke

Spetterend nieuwjaarsconcert Sprang-Capelle Musica

  Cultuur

Sprang-Capelle Musica presenteert zaterdagavond 13 januari voor de 38e keer een nieuwjaarsconcert in het Willem van Oranje College aan De Gaard 4 in Waalwijk. Een goede start voor een mooi en hoopvol 2018!

WAALWIJK/SPRANG-CAPELLE - Het thema van dit nieuwjaarsconcert is 'Oud & Nieuw'. Bezoekers krijgen een gevarieerd en boeiend programma voorgeschoteld van zo'n anderhalf uur, waarna alle aanwezigen als afsluiting met elkaar proosten op het nieuwe jaar en zo de afterparty inluiden! Diverse verenigingen uit Sprang-Capelle - en ook Muziekschool De Heraut met een Electric band - brengen deze avond verrassende en sfeervolle muziek ten gehore.
MSC Marijke, blazers en slagwerkers, trakteren het publiek op een gevarieerd programma met onder andere 'Star Sister Medley' en 'Pianoman' van Billy Joel. Het Instaporkest van MSC Marijke brengt in een gezamenlijk optreden met het grote orkest 'Party Mix', een bewerking van Stefan Schoenmakers. Koor en combo Laudate Dominum neemt de bezoekers mee in een unieke versie van 'Amazing Grace' en een verrassend 'If I had Words' in een gezamenlijk optreden met percussiegroep Sirena. Het Fanfarecorps en de percussiegroep van Sirena spelen voor u een selectie uit 'Mary Poppins' en Drumfestival Rio Grande. Ook het publiek kan onder leiding van MSC en mixed koor hun stem laten horen in het overbekende 'Brabant' van Guus Meeuwis. Koor Phonè draagt sinds afgelopen jaar een andere naam en heet voortaan Musicalvereniging en Koor Phonè. Onder leiding van Rob Dommisse brengen zij 'Come What May' en 'Plenty Good Room'. Muziekschool De Heraut uit Kaatsheuvel maakt met Electric Band 'The Star Music Coöperation' zijn opwachting. De band bestaat uit een aantal enthousiaste jonge leden van MSC en brengen u 'One Step Beyond' en 'A Horse With No Name'. En natuurlijk wordt het concert afgesloten met 'The Battle Hymn of the Republic'.
Na afloop van het concert wordt er gecollecteerd voor 'Willem goes Brasil'; een goede doelen project van het Willem van Oranjecollege. Meer weten? Er is een speciale Facebook-pagina: www.facebook.com/willemgoesbrasil.
Aanvang concert om 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Een kaartje kost 3,50 (inclusief consumptie). Kaartjes kunnen gereserveerd worden bij Tirage Art in Sprang en bij PLUS supermarkt Frans Andriessen (Raadhuisplein).

Meer berichten