Kunstencentrum Waalwijk start volgende week met nieuwe theatercursussen voor jong en oud.
Kunstencentrum Waalwijk start volgende week met nieuwe theatercursussen voor jong en oud.

Nieuwe theatercursussen bij Kunstencentrum Waalwijk

  Cultuur

Vanaf volgende week starten in Kunstencentrum Waalwijk weer theatercursussen met professionele docenten voor iedereen van 4 tot 100 jaar! Toneel, maar ook musical en improvisatie.

WAALWIJK - De theaterafdeling van Kunstencentrum Waalwijk is de afgelopen jaren flink gegroeid. Theater maken in het KCW is dan niet alleen leuk. Je leert veel, krijgt zelfvertrouwen en maakt vrienden voor het leven.
Voor de allerkleinsten van 4 en 5 jaar is er de Theaterspeeltuin. Spelenderwijs leren de kinderen hun nog zeer rijke fantasie om te zetten in een verhaal. Voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar is er de cursus Theaterkids. Er wordt toegewerkt naar een echte voorstelling. De uitdaging groeit naarmate de kinderen ouder worden. Zo krijgen de kinderen tussen de 9 en 12 jaar al heel wat tekst te verwerken. Goed voor het geheugen! Voor kinderen en jongeren (8-15 jaar) die naast het acteren ook graag zingen en dansen is er de Musicalclass. Bij alle cursussen hoort aan het eind van het seizoen ook een heuse voorstelling.
Ben je 12 of 13 jaar? Daarvoor start dit seizoen een nieuwe theatergroep. Voor de jongeren tussen de 13 en 18 jaar is er zowel een cursus voor beginners als gevorderden. Het is de ideale opstap voor jongeren die later graag op het podium willen staan of het gewoon leuk vinden theater te maken. Ook als je wat minder zeker bent, is theater maken heel erg goed. Je leert jezelf uiten en krijgt zelfvertrouwen. Sinds afgelopen jaar nieuw in het Kunstencentrum is de Musicalclass 16+, een leuke frisse groep mensen (tot 35 jaar) die samen prachtige voorstellingen te maken.
Ook volwassenen kunnen enorm veel plezier beleven aan theater. De volwassenengroep bij Kunstencentrum Waalwijk kan nog wel wat extra spelers gebruiken. Schroom niet en ga de uitdaging aan! Voor senioren (55+) is er De Vloer op!, vernoemd naar het bekende televisieprogramma. Een gezellige groep ouderen die zich veel te jong voelt om voor of achter de geraniums te zitten, maar liever actief theater maakt.
Weet je nog niet of theater iets voor je is? Je kan altijd een keer vrijblijvend komen kijken naar de lessen. Kijk op www.kunstencentrumwaalwijk.nl voor een overzicht met dagen en tijden. Direct inschrijven voor de cursussen via www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Kunstencentrum Waalwijk is gevestigd aan de Irenestraat 3.

Meer berichten