Kunstencentrum Waalwijk start binnenkort met een cursus 'handlettering'.
Kunstencentrum Waalwijk start binnenkort met een cursus 'handlettering'.

Cursus 'handlettering' bij Kunstencentrum Waalwijk

  Cultuur

Kunstencentrum Waalwijk aan de Irenestraat 3 in Waalwijk start binnenkort met de cursus 'Handlettering'. Overgewaaid vanuit hippe steden als Berlijn en Londen zie je ze tegenwoordig overal. Van die prachtige sierlijke handgeschreven letters. Leuk voor uitnodigingen, posters en flyers, maar bijvoorbeeld ook voor een persoonlijk fotoalbum, creatief dagboekje of zelfs je interieur.

WAALWIJK - Handlettering is een trend. Er zijn boeken, workshops en internetblogs. Nu we steeds minder met de hand schrijven en brieven en berichten vooral digitaal worden verstuurd, wordt schrijven met de hand weer bijzonder. Handletteren is een moderne variant van het kalligraferen. Vaak wordt handletteren gecombineerd met doodles. Dit zijn kleine pentekeningetjes, geïnspireerd op het gedachteloos tekenen dat sommige mensen doen wanneer ze een pen in de hand hebben en met een telefoongesprek bezig zijn. Hieruit is zentangle ontstaan. Abstracte pentekeningen gebaseerd op simpele, zich steeds herhalende lijnen. Sommige van deze zentangle-tekeningen zijn ware kunstwerkjes.

Onder begeleiding van kunstenares Marian van Esch ga je in acht lessen leren de mooiste letters te ontwerpen en schrijven. In acht lessen leer je heel veel handige trucjes, maar bijvoorbeeld ook meer over lettertypes, zentangle, doodles en vormgeving. Kijk voor aanvullende informatie en inschrijven op www.kunstencentrumwaalwijk.nl.

Meer berichten