De carnavalsmiddag voor mensen met een beperking vindt altijd een week voor carnaval plaats. De middag wordt druk bezocht en wordt vaak een groot feest voor alle bezoekers.
De carnavalsmiddag voor mensen met een beperking vindt altijd een week voor carnaval plaats. De middag wordt druk bezocht en wordt vaak een groot feest voor alle bezoekers.

Carnaval voor mensen met speciale talenten

  Cultuur

Carnaval in Waspik begon afgelopen zaterdag met het traditionele Songfestival in Den Bolder. Vanaf vrijdag 9 februari barst het feest echt los in Maoneblusserslaand. Er is echter een activiteit die daar tussen in zit en steeds meer onderdeel uitmaakt van het Waspikse carnavalsfeest: het carnavalsbal voor mensen met een beperking in 't Schooltje op zaterdag 3 februari.

WASPIK - Initiator en organisator van het feest voor mensen met een beperking is carnavalsvereniging De Neefjes uit Waspik. Zij gaan de middag dit jaar als Maoneblussers Clubke van 't Jaor voor de elfde keer in samenwerking met buurthuis 't Schooltje organiseren. Leuk voor de aanwezige doelgroep en de organisatie is dat steeds meer carnavalsvierders de weg naar 't Schooltje weten te vinden. Mensen komen met hun carnavalsgroep of gewoon als los groepje naar de middag om mee te feesten.

"Precies onze insteek", vertelt voorzitter Ad Bax van de Neefjes. "Geloof maar dat de mensen van onze doelgroep weten wat carnaval is hoor! Het is altijd prachtig om te zien dat het een groot feest wordt, juist omdat iedereen er met elkaar iets moois van wil maken. We horen van de bezoekers zelf en van hun begeleiders dat ze er vaak weken naar uit kijken om hier in Waspik een echt carnavalsfeest te vieren. Dat sterkt ons enorm in de gedachte dat we mensen er echt blij mee maken. Dat dit door de mensen uit Waspik gewaardeerd wordt is extra fijn."

De carnavalsmiddag 'voor mensen met speciale talenten' wordt gehouden op zaterdag 3 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur in buurthuis 't Schooltje. Medewerking is er van onder andere een blaaskapel en een carnavals-DJ. Ook zijn er spontane optredens, waarschijnlijk van de winnaars van het Songfestival. DJ Ati de Bati praat alles aan elkaar. CV De Neefjes en 't Schooltje nodigen alle mensen met een beperking en andere geïnteresseerden uit aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Meer berichten