Aanstaande zaterdag kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar weer meedoen met de Mini-Kunstclub in Kunstencentrum Waalwijk.
Aanstaande zaterdag kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar weer meedoen met de Mini-Kunstclub in Kunstencentrum Waalwijk.

Mini-Kunstclub in het Kunstencentrum

  Cultuur

Voor alle kinderen van 4 tot en met 6 jaar is het komende zaterdagochtend weer tijd voor de Mini-Kunstclub. Thema dit keer is 'Avontuur in een grote luchtballon'. Aanmelden kan vanaf 09.30 uur in Kunstencentrum Waalwijk.

WAALWIJK - Kinderen die dat leuk vinden, mogen verkleed komen, maar het hoeft niet. Belangrijk is vooral dat de kinderen zichzelf kunnen zijn. Meedoen aan de maandelijkse Mini-Kunstclub kost 7 euro per keer. Maar ouders kunnen deze zaterdagochtend ook de voordelige Mini-Kunstclubkaart aanschaffen voor slechts 20 euro, waarmee je recht hebt op vier kunstclublessen. Als de kaart vol is, mag je een cadeautje uitzoeken in de schatkist van de Kunstclub.
Om 10.00 uur verzamelen alle kinderen in de theaterzaal en worden ze meegenomen door middel van bewegen, luisteren en verbeelden in het thema dat van toepassing is. Na deze introductie mogen alle kinderen in de ballenbak graaien. Ieder kleur staat voor een discipline (dans, theater, kinderatelier, muziek). Per Minikunstclub komen 2 disciplines aan bod. Daarna gaan de kinderen verder in de discipline van de gekleurde bal die ze gegraaid hebben. De ene keer maken ze prachtige kunstwerken, de andere keer mogen ze instrumenten bespelen. Soms mogen de jongens en meisjes zich helemaal uitleven tijdens de dansles of worden de kinderen omgetoverd in hun eigen favoriete fantasiefiguur tijdens de theaterles.

Meer berichten