Voorleeskampioene Gitte Merkx samen met de jury van deze lokale voorleeskampioene.
Voorleeskampioene Gitte Merkx samen met de jury van deze lokale voorleeskampioene.

Gitte Merkx voorleeskampioene van de gemeente Loon op Zand

  Cultuur

Vandaag vond in de theaterzaal van Het Klavier in Kaatsheuvel de lokale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Gitte Merkx, leerlinge van groep 8 van basisschool de Blokkendoos, werd daar 'Voorleeskampioene van de gemeente Loon op Zand'.

KAATSHEUVEL - In een spannende finale streden 7 kandidaten om de titel 'voorleeskampioen van de gemeente Loon op Zand'. De voorleeswedstrijd werd gehouden in de theaterzaal van Het Klavier, waar 200 kinderen en ongeveer 40 volwassenen zich hadden verzameld om de kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen. De 7 finalisten lazen ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de vierkoppige jury de loodzware taak om een winnaar uit te roepen. De jury bestond uit Hanne van Aart, Burgemeester van de gemeente Loon op Zand, Roodkapje van de Efteling in Kaatsheuvel, de heer P. Kok, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant en Nicole Onrust van HOI integratieve kindertherapie. Uiteindelijk werd Gitte uitgeroepen tot voorleeskampioen! Ze las voor uit "Kruimeltje" van Chris van Abkoude. Ook won Gitte de publieksprijs.
De overige deelnemende scholen waren: R.K.B.S. de Vaert, B.S. de Kinderboom, R.K.B.S. de KlimOp, O.B.S. de Touwladder, B.S. de Vlinderboom en B.S. Theresia.
De Voorleeskampioen Gitte Merkx gaat door naar de halve Provinciale finale op 24 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. De presentatie was in handen van rapper Thomas van Vliet. Thomas verzorgde ook de pauze act. Meer informatie over de voorleeswedstrijd: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Meer berichten