Prins Rob d'n Irste mag trots zijn op het carnavalsfeest in zijn laand: er zijn meer deelnemers dan ooit aan de jeugdoptocht en de grote optocht.
Prins Rob d'n Irste mag trots zijn op het carnavalsfeest in zijn laand: er zijn meer deelnemers dan ooit aan de jeugdoptocht en de grote optocht. (Foto: Marcel Donks)

Groot carnavalsfeest in Turfstekerslaand

  Cultuur

De beleving van carnaval is de laatste jaren enorm toegenomen in Turfstekerslaand. Stichting Optocht Turfstekerslaand (SOT) heeft de boel organisatorisch netjes op de rol waardoor het voor jong en oud goed carnaval vieren is. Maar liefst negenhonderd kinderen van zes basisscholen van Turfstekerslaand en Moerbieenlaand doen dit jaar mee aan de Kènderoptocht. Ook 'den grote opstoet' op zondag heeft een record aantal inschrijving.

KAATSHEUVEL - Hoewel de naam anders doet vermoeden, organiseert Stichting Optocht Turfstekerslaand meer dan alleen de optocht op zondag in Kaatsheuvel en De Moer. SOT staat sinds 2010 ook garant voor de jeugdoptocht op vrijdagmiddag, de opening van carnaval in november en de sluiting van carnaval op dinsdag. En dat allemaal vanuit een bestuur met bestuursleden die allemaal afkomstig uit verenigingen vanuit Turfstekerslaand.

Bart van Nieuwburg is een van die bestuursleden. Samen met Tom van Iersel (penningmeester), Thomas Brekelmans (sponsoring & PR), Marco Smulders (voorzitter), Mark Damen (secretaris) en Dianne van Gorp (sponsoring) zorgt hij ervoor dat er goed carnaval gevierd kan worden in Turfstekerslaand. Dat alles met hulp van zo'n vijftig vrijwilligers. "We vinden tradities en een hecht verenigingsleven belangrijk. Daarnaast richten we ons sterk op de jeugd. De jeugd heeft tenslotte de toekomst. We ondersteunen jonge clubs en we proberen ervoor te zorgen dat steeds meer jeugdige clubs zich inzetten voor carnaval in Turfstekerslaand. Dit doen we door onder andere het verzorgen van carnavalslessen op basisscholen en het organiseren van excursies naar bouwplaatsen voor basisscholen. Carnaval is een volksfeest en dit moet altijd zo blijven!" De sleuteloverdracht is dit jaar met Theebuikenlaand, Turfstekerslaand en Moerbieenlaand.

Meer berichten