De Raad van Elf met Prinses Maon d'n 1e als stralend middelpunt. Andere leden zijn Ed en Sam van Eijk, Owen en Brandon van Loon, Eva van Dongen, Thijme de Haan, Evi de Kovel, Maud de Graaff, Meike Peijnenburg, Lotte en Sanne Schapers en Casey-Jane Rutjens.
De Raad van Elf met Prinses Maon d'n 1e als stralend middelpunt. Andere leden zijn Ed en Sam van Eijk, Owen en Brandon van Loon, Eva van Dongen, Thijme de Haan, Evi de Kovel, Maud de Graaff, Meike Peijnenburg, Lotte en Sanne Schapers en Casey-Jane Rutjens. (Foto: Marcel Donks)

Prinses Maon d'n 1e in Waspik

  Cultuur

In de 51 jaar van haar bestaan kent Stichting Jeugdcarnaval Waspik dit jaar een primeur. Na 27 verschillende jeugdige Prinsen Bart staat er een Prinses aan het roer tijdens de carnavalsdagen in Waspik: Prinses Maon d'n 1e. De 10-jarige Eva Kemper zal op zaterdag 10 februari de sleutel van Waspik in ontvangst nemen van burgemeester Nol Kleijngeld in leuttempel Den Bolder.

WASPIK - De stichting moest afgelopen jaar afscheid nemen van de vaste groep begeleiders van de Raad van Elf. Daarmee nam ook een aantal jeugdige raadsleden afscheid. "We zijn naar de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Veste gegaan om uitleg te geven over de Raad van Elf en carnaval", vertelt bestuurslid Christel van Mierlo. "Hieruit is een leuke club voortgekomen. Een Raad met vijf raadsleden, een nar en een prinses. Die hofhouding wordt aangevuld met zes dansmariekes die de opwachting van het prinselijk gezelschap opluisteren met leuke dansjes."

Stichting Jeugdcarnaval Waspik koos bij haar oprichting 51 jaar geleden om met een jeugdraad te werken in plaats van met volwassenen. Op 13 januari 1968 werd Jan Stokman als eerste Prins Bart van Maoneblusserslaand geïnstalleerd in De Statie. Wesley de Man zwaaide afgelopen jaar als Prins Bart de 27e de scepter in Maoneblusserslaand.

Dit jaar dus een Prinses in Maoneblusserslaand. De 10-jarige Eva Kemper is maar wat enthousiast om aan haar taak te beginnen. "Ik ben er echt super trots op dat ik de eerste Prinses van Maoneblusserslaand ben. Het lijkt me leuk om carnaval zaterdag in Den Bolder te openen en om zondag met de rest van de club op de prinsenwagen in de optocht mee te rijden. Ook zijn we erbij met de lampionnenoptocht en de maanverbranding op dinsdag, maar zover is het gelukkig nog lang niet."

Prinses Maon d'n 1e is de baas tijdens carnaval 2018 in Waspik. Samen met de dansmariekes en de Raad van Elf zal zij tijdens veel activiteiten aanwezig zijn. Samen met burgemeester Nol Kleijngeld verzorgt ze op zaterdagmiddag de officiële opening. Het complete programma van het Waspikse carnaval is te vinden op www.carnavalwaspik.nl.

Meer berichten