Noah Carter (8) is gek op breakdancen en laat dat graag eens zien. Hij organiseert een Kinder Open Podium in Atelier Winterdijk30b waar ook andere kinderen hun kunsten kunnen laten zien. Foto: IngerMarlies Leeuwenburgh
Noah Carter (8) is gek op breakdancen en laat dat graag eens zien. Hij organiseert een Kinder Open Podium in Atelier Winterdijk30b waar ook andere kinderen hun kunsten kunnen laten zien. Foto: IngerMarlies Leeuwenburgh (Foto: IngerMarlies Leeuwenburgh)

Noah organiseert Kinder Open Podium

  Cultuur

Iedereen heeft een talent of leuke hobby. Kinderen dus ook. Of dat nu gaat om tekenen, muziek maken, breakdancen, goochelen of voordragen, ook kinderen vinden het leuk dit aan anderen te laten zien. Dat kan tijdens het Kinder Open Podium op zondag 22 april in Atelier Winterdijk30b.

WAALWIJK – Noah Carter (8) is dol op breakdancen. Toen hij eens met zijn ouders in bij het Akoestisch open Podium in Atelier Winterdijk30b was, overhandigde hij aan IngerMarlies en Alfred van het Atelier een brief. Daarin stond op een mooie tekening: 'Ik wil een kinder open podium in Atelier Winterdijk30b'. En dan doe je daar natuurlijk iets mee. Noah helpt zelf mee met de organisatie en heeft er al goed over nagedacht: "Ik zit zelf op breakdance en mijn leraar Vijay van het Kunstencentrum helpt mij om een mooie act te maken. Andere kinderen kunnen andere dingen. Zingen, een muziekinstrument spelen, rappen, ballet, een dj, een vj, een vlogger, alles kan. Oh ja, en goochelen, toneel of dansen. Maar het mogen niet te grote groepen zijn, want daar is het podium in Atelier Winterdijk30b te klein voor. Een groepje mag niet groter zijn dan 4 kinderen en wat je laat zien mag maximaal 5 minuten duren. Het moten ook wel verschillende dingen zijn, niet teveel hetzelfde."
Schilderen, tekenen, boetseren kan je niet echt op het podium laten zien, maar maak je iets moois? Dan kan je werk de hele maand april tentoongesteld worden in Atelier Winterdijk30b.
Besloten is dat het nu uitsluitend kan gaan om kinderen die in de kern Waalwijk op de basisschool zitten of in Waalwijk wonen. Als er zich teveel kinderen aanmelden, wordt er een wachtlijst gemaakt voor een eventuele volgende keer.
Het geluid moet natuurlijk goed zijn tijdens een open podium en Raff Roothans van geluidsstudio RaarMusic, zal het licht en geluid verzorgen. Noah doet de presentatie en zoekt daar nog een ander kind bij. De ruimte in het Atelier wordt natuurlijk leuk versierd voor kinderen. Iedereen is van harte welkom bij de presentatie. Toegang gratis, wel reserveren via www.atelierwinterdijk30b.nl, want vol is vol.
Wil jij iets op het podium van Atelier Winterdijk30b laten zien? Je kan je aanmelden tot uiterlijk 18 maart via info@atelierwinterdijk30b.nl. Je krijgt in de week van 19 maart meer informatie en dan hoor je of je deze keer mee kan doen of op de wachtlijst komt. Houd je wel alvast 18 april tussen 14.00 en 18.00 uur vrij voor de repetitie in het Atelier? Kijk verder ook op www.atelierwinterdijk30b.nl.

Meer berichten