In het kader van de KCW Vakantieclub organiseert Kunstencentrum Waalwijk op woensdag 14 februari een leuke workshop voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar.
In het kader van de KCW Vakantieclub organiseert Kunstencentrum Waalwijk op woensdag 14 februari een leuke workshop voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar.

Bijzondere kinderworkshop in de carnavalsvakantie

  Cultuur

In het kader van de KCW Vakantieclub organiseert Kunstencentrum Waalwijk aan de Irenestraat 3 op woensdag 14 februari, midden in de carnavalsvakantie, een leuke workshop voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Deelname kost slechts 4 euro. Inschrijven kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl.

WAALWIJK - Kunstenaar Ton Lammers en fotograaf Wieke Hoeke hebben de handen ineen geslagen om een heel bijzondere workshop voor kinderen te maken. Onder de titel 'Maak je eigen fotokijkdoos' gaan de jonge deelnemers tussen 10..00 en 12.00 uur hun eigen droonwereld maken, waarin ze zelf ook een rol spelen.
Ze zetten elkaar op de foto in allerlei houdingen. Deze worden vervolgens uitgeprint en uitgeknipt. Vervolgens maken ze een soort kijkdoos waarin ze hun eigen fantasiewereld gaan creëren. De laatste stap is dat ze foto's maken die genomen worden met een camera vanuit de doos. Hierbij kunnen ze gebruik maken van lampjes en filtertjes om het eindresultaat nog meer tot leven te wekken. De foto's zijn het eindproduct. Iedereen mag meedoen, of je nu wel of geen cursist bent bij het Kunstencentrum.
Fotograaf Wieke Hoeke, afgestudeerd aan AKV/St. Joost in Breda, bracht afgelopen jaar nog haar eigen fotografieboek voor kinderen uit (85 Fotochallenges). Ze is dan ook een specialist in workshops fotografie voor kinderen. Kunstenaar Ton Lammers is een veelzijdige kunstenaar met veel ervaring in het lesgeven van kinderen. Ook is hij museumdocent bij De Pont in Tilburg.

Meer berichten