Mieke Kerkhof verzorgt dinsdag een lezing over geboorte en sterven in de bibliotheek van Waalwijk.
Mieke Kerkhof verzorgt dinsdag een lezing over geboorte en sterven in de bibliotheek van Waalwijk.

Lezing in de bibliotheek over geboorte en sterven

  Cultuur

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 tot en met zondag 18 maart plaatsvindt, is 'Natuur'. Daarom presenteert de Bibliotheek aan de Wilhelminastraat 4a in Waalwijk op dinsdag 13 maart een lezing met Mieke Kerkhof.

WAALWIJK - Mieke Kerkhof is al sinds 1998 gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tijdens de lezing vertelt ze over bijzondere en vaak grappige anekdotes die zij en haar collega's tegen zijn gekomen tijdens hun werk. Naast dokter is ze ook schrijver. Op dinsdag 13 maart leest zij in de bibliotheek Waalwijk de meest ontroerende en leukste belevenissen voor.
Na de pauze vertelt Mieke over haar nieuwste boek 'Klaar is Kees'. In ultrakorte verhalen wordt het onvermijdelijke levenseinde beschreven. Elke anekdote brengt een geheel eigen ontroering teweeg. De dood is een spelbreker en wordt door velen gevreesd. Het beest in de bek kijken blijkt de beste remedie, maar kijken door de bril van anderen helpt ook. En zo valt er ineens iets te (glim)lachen. Vreugde en verdriet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
De lezing begint om 20.00 uur. Toegang: 8 euro voor bibliotheekleden en leden van 't Nut en 10 euro voor niet-leden. Bij de prijs is een pauzedrankje inbegrepen. Aanmelden via waalwijk@bibliotheekmb.nl, bij de servicebalie in De bibliotheek Waalwijk, of telefonisch op 0416-333787 (na 13.00 uur).

Meer berichten
Shopbox