Ook Karin Bloemen is het komende seizoen weer te gast in Theater De Leest. Foto: Nick van Ormondt
Ook Karin Bloemen is het komende seizoen weer te gast in Theater De Leest. Foto: Nick van Ormondt (Foto: Nick van Ormondt)

De Leest: Altijd dichtbij, altijd gastvrij!

  Cultuur

'Altijd dichtbij'. De slogan die De Leest een paar jaar geleden introduceerden, is onder andere aangereikt door artiesten die in De Leest optredende. Zij zijn zeer te spreken over de intieme zalen. Het publiek 'voelt' altijd dichtbij voor ze. En dat zorgt voor een wisselwerking tussen publiek en spelers, waardoor de theaterbeleving als optimaal wordt ervaren.

WAALWIJK - Met de goede ligging en de bereikbaarheid, zowel via de fysieke als de digitale weg, én het streven om altijd benaderbaar te zijn, blijkt het motto 'Altijd dichtbij' dus geen loze kreet. 'Altijd gastvrij' komt doordat De Leest afgelopen seizoen bij de landelijke ANWB-verkiezing voor het meest gastvrije theater tweede werd in de categorie kleine gemeenten. Dat betekende dat De Leest het meest gastvrije theater van Brabant werd.
Bekende cabaretiers weten Theater De Leest te vinden: Claudia de Breij (3x), Najib Amhali (3x), Youp van 't Hek (2x), Freek de Jonge, Marc-Marie Huijbregts, Arjen Lubach, Karin Bloemen, Thomas Acda, de terugkeer van Arie & Silvester en vele, vele anderen. Andere bekende grote namen die het theater aandoen zijn op muziekgebied: Harry Jekkers & Klein Orkest, Romy Monteiro, Tania Kross, Jacqueline Govaert en Jeroen van der Boom
Moderne dans weet in Waalwijk steeds meer voet aan de grond te krijgen bij een vast publiek en natuurlijk staan ook dit jaar weer Introdans en Scapino Ballet Rotterdam op het programma. En grote (zo niet de grootste) Nederlandse acteurs komen naar Waalwijk: Anne Wil Blankers, Pierre Bokma en anderen in De Verleiders. Alex Klaasen, Renée Fokker, Oda Spelbos, Bram van der Vlugt en vele anderen.
Voor wie het kiezen uit het ruime aanbod moeilijk vindt, zijn er maar liefst 6 leuke en aantrekkelijk geprijsde series samengesteld. U vindt ze op de pagina's 10 en 11.
Ook voor kinderen is er elk weekend iets te doen: een theatervoorstelling in de grote of kleine zaal, soms voorafgegaan door een TheaterAtelier workshop, een film in de grote of kleine zaal of soms in beide zalen. Vier keer per jaar op zondagochtend is er Peuterpret, met een film voor de allerkleinsten, voorlezen door vrijwilligers van bibliotheek Midden-Brabant en aansluitend knutselen, begeleid door Kunstencentrum Waalwijk.
De kaartverkoop start op vrijdag 11 mei om 09.00 uur uitsluitend via www.deleest.nl. Mensen die niet over internet beschikken kunnen via het bestelformulier bestellen dat achterin de brochure is opgenomen. Bestelt u kaarten voor 4 of meer voorstellingen tijdens de voorverkoop, dan krijgt u 5% vroegboekkorting op de meeste voorstellingen. Voor Vrienden is dat zelfs 10% korting.
Op dinsdag 8 mei valt de brochure in de brievenbus bij Vrienden van Theater De Leest, die het huidige theaterseizoen (2017-2018) Vriend waren. Op vrijdag 11 mei ontvangen bezoekers van de afgelopen drie seizoen de brochure. Voor iedereen die buiten deze groepen valt en de brochure wel graag wil ontvangen, is deze aan te vragen via info@deleest.nl, of bel met 0416-331751.

Meer berichten