Op vrijdagavond 22 juni presenteert Kunstencentrum Waalwijk weer een Kunstcafé, dit keer helemaal in het teken van het spectaculaire Action Painting.
Op vrijdagavond 22 juni presenteert Kunstencentrum Waalwijk weer een Kunstcafé, dit keer helemaal in het teken van het spectaculaire Action Painting.

Gooien met verf tijdens Kunstcafé Action Painting

  Cultuur

Op vrijdagavond 22 juni presenteert Kunstencentrum Waalwijk weer een Kunstcafé, dit keer helemaal in het teken van het spectaculaire Action Painting. De avond staat onder leiding van kunstdocent Roos Leddy en kost 25 euro inclusief materialen en consumpties.

WAALWIJK - Action painting is een vorm van abstract expressionistische kunst ontstaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Centraal staat de handeling: het gooien met verf. Bekendste action painter aller tijden is zonder twijfel de Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock.
Action Painting bij Kunstencentrum Waalwijk wordt normaal vooral georganiseerd tijdens kinderfeestjes. Omdat ook diverse volwassenen aangaven dat ze het ook wel een keer wilde proberen, wordt nu dit Kunstcafé georganiseerd.
Het Kunstcafé van Kunstcentrum Waalwijk is een luchtige, leerzame en gezellige avond die helemaal in het teken staat van creativiteit en beeldende kunst. Alles onder het genot van een wijntje of biertje, nootjes en muziek.
Inschrijven voor het Kunstcafé Action Painting op vrijdag 22 juni is verplicht: www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Betalen (25 euro) doe je op de avond zelf in het Kunstencentrum aan de Irenestraat 3 in Waalwijk. Aanvang: 19.30 uur. Einde: 22.00 uur.

Meer berichten