Singer-songwriter Elrieke van Gelderen nam samen met Alfred van de Pas van Winterdijk30b het initiatief voor de Bob Dylan tribute op 26 mei. Vanwege de grote belangstelling wordt dit evenement verplaatst van Winterdijk30b naar Theater De Leest. Foto: Irma van Rijswijk
Singer-songwriter Elrieke van Gelderen nam samen met Alfred van de Pas van Winterdijk30b het initiatief voor de Bob Dylan tribute op 26 mei. Vanwege de grote belangstelling wordt dit evenement verplaatst van Winterdijk30b naar Theater De Leest. Foto: Irma van Rijswijk (Foto: )

Winterdijk30b verplaatst Bob Dylan

  Cultuur

Bob Dylan wordt gezien als een van de grootste songwriters van de twintigste eeuw. Deze maand wordt hij 77 jaar. Elrieke van Gelderen, zelf singer-songwriter, nam daarom samen met Alfred van Winterdijk30b het initiatief tot de Bob Dylan tribute die op 26 mei plaatsvindt.

WAALWIJK - Elrieke: "Dylan verdient gewoon een tribute! Hij mocht in 2017 zelfs de Nobelprijs voor de Literatuur in ontvangst nemen. Dylan heeft zó ontzettend veel liedjes geschreven en zo gevarieerd. Heel mooie liedjes, maar ook experimenteel. De ene keer voor solist, de andere keer voor een complete band. Dat maakt ook dat deze tribute heel gevarieerd gaat worden."
Elrieke speelt zelf vaak Dylan liedjes, ook onder invloed van Leopold Geldtmeijer met wie ze veel speelde en die beïnvloed werd door Dylan. "Een Dylan tribute vond ik dus een geweldig idee. Ik ben gaan rondvragen in mijn netwerk. Ook via Winterdijk30b hebben we de vraag uitgezet wie mee wilden doen. Zo kunnen we met negentien door de wol geverfde muzikanten, van begin 20 tot achter in de 60 jaar, een geweldige tribute brengen. Alle artiesten mochten zelf twee nummers kiezen en bijzonder was, dat er maar twee nummers dubbel werden gekozen. Dat geeft aan hoeveel fantastische nummers Dylan heeft geschreven. Op de avond zelf zijn geen dubbelingen te horen. We brengen heel bekende en minder bekende liedjes. Iedereen heeft heel zorgvuldig gekozen. Ieder geeft ook een eigen vorm aan de liedjes. Muzikanten hebben de stap gezet samen te gaan doen, er ontstonden kruisbestuivingen. Er wordt gezongen door mannen en vrouwen, soms met het typische Dylan-geluid, maar ook bas, meerstemmig of zoetgevooisd. In het Engels en zelfs Nederlandstalig."
De belangstelling voor de tribute bleek zo groot dat Alfred van de Pas moest besluiten de tribute niet in Winterdijk30b plaats te laten vinden maar in Theater de Leest. "Ja, dat is inderdaad wel een stap", lacht hij. "Gelukkig hebben we goede contacten met De Leest en is de kleine zaal die avond vrij. Dit betekent dat we nu weer kaarten beschikbaar hebben." Elrieke: "Ik vind het heel erg bij Winterdijk30b passen dat ze deze stap durven te zetten. Het is een heel inspirerende plek waar iedereen zich welkom voelt, waar nooit gedacht wordt in beperkingen maar altijd in mogelijkheden. We gaan wel proberen wat van de sfeer van Winterdijk30b, van de intieme ruimte waar veel contact mogelijk is tussen muzikanten en publiek, mee te nemen naar De Leest. Voor de artiesten is het natuurlijk ook spannend nu ze ineens in een groter theater staan."
Aanvang 19.45 uur. Kaarten zijn voor slechts 5 euro uitsluitend te reserveren via www.atelierwinterdijk30bnl.

Meer berichten