Ardjoen Mangré (boven), Ellis Holman (links) en Birgit Holman zijn druk bezig met de afronding van The Lemon Barrel. Bezoekers van het Halve Zolen Festival kunnen zondag 17 juni zelf de hendels bedienen en in het rad lopen.
Ardjoen Mangré (boven), Ellis Holman (links) en Birgit Holman zijn druk bezig met de afronding van The Lemon Barrel. Bezoekers van het Halve Zolen Festival kunnen zondag 17 juni zelf de hendels bedienen en in het rad lopen. (Foto: )

The Lemon Barrel is nu DJ-booth

  Cultuur

The Lemon Barrel maakte vorig jaar haar primeur tijdens het eerste Halve Zolen Festival in Waspik. Voor het oog van vele genodigden en sponsoren kreeg de mega limonade-pers haar vuurdoop, met succes. Vele bezoekers van het festival aanschouwden het gevaarte en liepen zelf in het grote rad om hun eigen limonade te persen. De vijf jongers initiatiefnemers sloten hun primeur af met applaus van het publiek: het startpunt voor een vervolg.

WASPIK - The Lemon Barrel Crew bestaat uit creatievelingen Maarten van Halderen (30), Ardjoen Mangré (26) en de broer en zussen Chiel (24), Birgit (26) en Ellis Holman (21). Het is een gelegenheidsformatie die speciaal voor het eerste Halve Zolen Festival bij elkaar werden gebracht. "De organisatie wilde jonge mensen uit de regio samen brengen om met elkaar een voortbewegend kunstwerk te maken", vertelt Ellis. "Het klikte meteen en vanuit onze eigen specialiteiten ontwikkelden we The Lemon Barrel, eigenlijk een grote limonadepers. We vonden het belangrijk om iets te maken waar mensen aan mee kunnen doen en niet alleen op afstand naar hoeven te kijken. We kijken er met veel trots op terug."
Die trots werd begin dit jaar omgezet in actie, want The Lemon Barrel krijgt tijdens de tweede editie van het Halve Zolen Festival een vervolg. Het grote rad blijft het uitgangspunt, maar het gevaarte krijgt een andere functie. Ardjoen: "We hebben besloten er een muzikaal spektakel van te maken. Boven op de barrel staat geen citroenpers meer, maar een grote analoge DJ-booth. Op drie meter hoogte kunnen mensen daar hun eigen muziek componeren. Het klinkt als herrie, maar er zit wel degelijk ritme in het lawaai, georganiseerde chaos dus. We hebben een echte drummer mee laten kijken naar de instellingen."
Het zal weer een opvallende verschijning worden. Het vijftal hoopt met The Lemon Barrel ook op andere festivals acte de presence te kunnen geven. Maar eerst shinen en indruk maken op 17 juni tijdens de tweede editie van het Halve Zolen Festival. "We nodigen iedereen uit in het rad of achter de DJ-booth."

Meer berichten