Het Lido-terrein in Waalwijk is op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het decor voor de negende editie van Wolluck-Stock. Foto: Waalwijk4you
Het Lido-terrein in Waalwijk is op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het decor voor de negende editie van Wolluck-Stock. Foto: Waalwijk4you (Foto: )

Familiefestival Wolluck-Stock 2018

  Cultuur

Met de zomer komen ook de festivals, ook in Waalwijk. Daar wordt zaterdag 30 juni en zondag 1 juli voor de negende maal het familiefestival Wolluk-Stock gehouden op het Lido-terrein in Waalwijk.

WAALWIJK - Waalwijk in de zomer; een schitterende omgeving met zijn bossen, plassen en duinen. Dit is een periode waarin de mensen op zoek gaan naar activiteiten, entertainment en muziek buitenshuis.
In het kader van een levendig, vitaal en gastvrij Waalwijk verzorgt de Stichting Wolluk Stock voor de negende keer het familiefestival Wolluk-Stock dat inmiddels ver in de omgeving bekend is geworden. De reden: het informele, sociale karakter waarbij zoveel mogelijk Waalwijkers elkaar kunnen ontmoeten en kennismaken met allerlei aspecten van cultuur, recreatie,sport en muziek uit de regio.
Dit jaar toont de festival agenda een paar speciale gebeurtenissen. Oud-wethouder Hans Brekelmans opent zaterdag het festival. Zondag wordt de grote eik, centraal op het terrein, eindelijk ingehuldigd als de Wollukse Wereldboom. Dat betekent dat deze boom door Stichting Wereldboom voor 90 jaar onderhouden zal worden om er een mooie oude boom van te maken. Tevens wordt er tijdens deze ceremonie een beschermheer/vrouw ingehuldigd.
De stichting gebruikt de boom al jaren tijdens Wolluk Stock als een van de grootste attracties door de eik als klimboom te gebruiken voor de kinderen. Een mooie kans ook om festivalbezoekers bewust te maken van de waarde van bomen en de natuur.
De Stichting Strohalm staat er met een kraam en verkopen Wolluk-Stokse Cupcakes speciaal door Tim van Beijnen gemaakt.
Atelier Winterdijk30b heeft dit jaar een mooi podium naast het hoofdpodium. Daar treden verschillende singersongwriters op met leerlingen van de Music'scool.
Op zondag bezet Keplr and friends het podium met tal van gastmuzikanten. Glenn van der Vleuten, 'hoofdman' van Keplr, zegt dat dit een try-out is voor toekomstige projecten die hij in zijn creatieve hoofd heeft.
Wolluk-Stock biedt als vanouds een breed aanbod van muziek: van blues, jazz, rock, country en western en akoestische pop tot rock en roll. Regionale bands en artiesten kunnen er hun visitekaartje afgeven. In een feestelijke ambiance zal er volop gedanst kunnen worden.
Verder is er veel plaats ingeruimd voor creatieve activiteiten voor de kinderen. Zoals kennismaken met de natuur, raadspelletjes, een speurtocht, ponyrijden met de Paardenvriend, boomklimmen, een tokkelbaan, boomschommel, workshops, schilderen met Josien Broeren, knutselen met Judomas uit Vlijmen en nog veel meer. De doelgroep van Wolluk-Stock richt zich op mensen van 3 tot en met 90 jaar.
Het evenement is op zaterdag van 13.45 tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 23.00 uur. De toegang is beide dagen helemaal gratis.

Meer berichten