Ivo Franklin bracht eind vorig jaar de single Tweestrijd uit. De single werd goed ontvangen waarmee de weg werd geplaveid voor de nieuwe single Steeds Vaker.
Ivo Franklin bracht eind vorig jaar de single Tweestrijd uit. De single werd goed ontvangen waarmee de weg werd geplaveid voor de nieuwe single Steeds Vaker. (Foto: )

Ivo Franklin hoopt op erkenning van zijn publiek

  Cultuur

Vorige maand verscheen de nieuwe single 'Steeds vaker' van Ivo Franklin uit Sprang-Capelle. De in Waspik geboren zanger en presentator stelt zich in het nummer kwetsbaar op. "Ik ben een mensen mens; al dat gezwets achter de rug om is aan mij niet besteed." De sfeervolle videoclip verscheen in stemmig zwart-wit.

Door Marcel Donks

SPRANG-CAPELLE - Ivo Franklin zingt al vanaf zijn jonge kinderjaren. De liefde voor muziek kreeg hij mee van zijn moeder die met hart en ziel in Waspik bij een zangkoor zat. Naast een respectabele carrière als zanger in het nederpop genre, heeft Ivo zich de afgelopen jaren meer toegelegd op het presenteren van muziekprogramma's en shows. Ook in dat vakgebied is hij een graag gezien persoon. De komende tijd komt de focus echter weer wat meer te liggen op het uitbrengen van een nieuw album en aansluitend een korte tour door Roemenië.

Toppers van Oranje
Waarom niet in toeren in eigen land? "Het is lastig om als zanger van dit genre echt door te breken in Nederland. De nationale radio en tv halen hun neus op voor het Nederlandstalige lied. En dat terwijl er een miljoenenpubliek is voor ons genre. De shows die ik presenteer met 'Toppers van Oranje' trekken enorm veel bezoekers. Dat gaat vaak om betrokken fans die echt met je meeleven. Het is als artiest altijd fijn om erkenning te krijgen en het gevoel te krijgen dat mensen je keuzes waarderen."

Kwetsbaar
Eind vorig jaar verscheen de single 'Tweestrijd' die ruim driehonderdduizend keer gestreamd werd op Spotify. 'Steeds vaker' is ook qua thema het vervolg op deze single. Ivo geeft zich behoorlijk bloot in het nummer dat voorzien is van een mooie zwart-wit video. "Ik heb er totaal geen moeite mee me kwetsbaar op te stellen en een soort van boodschap te verwerken in de nummers die ik zing. Ook in het dagelijks leven vind ik het niet lastig me kwetsbaar op te stellen. Ik ben een mensen mens en al dat gezwets, achter de rug van, is aan mij niet besteed."

Roemeens publiek
Binnenkort verschijnt er weer een nieuwe single en wordt er een album opgenomen. Het brengt Ivo mogelijk begin volgende maand naar Roemenië waar hij precies 25 jaar geleden twee album hits heeft gehad. Mogelijk worden de laatste singles daar in het Engels uitgebracht. "Het is fijn om daar te zijn. Het Roemeense publiek is net als hier erg dankbaar; daar doe je het voor. Er zit dus genoeg aan te komen de komende periode."

Naast zijn activiteiten als zanger gaat het presenteren voor Ivo gewoon door. Toppers van Oranje maar ook andere shows mogen op zijn charismatische presentatie rekenen. Ook met het produceren van TV-programma's voor RTL en SBS6 is Ivo volop bezig.

Meer berichten