De groep violisten en cellisten van vioolschool Fiedelino speelt muziek van attractiepark de Efteling live in de Efteling.
De groep violisten en cellisten van vioolschool Fiedelino speelt muziek van attractiepark de Efteling live in de Efteling. (Foto: )

Live muziek van de Efteling, in de Efteling

  Cultuur

Bezoekers van de Efteling krijgen vrijdag 17 augustus de bekende 'eftelingdeuntjes' op een bijzondere manier te horen. Muziek van bijvoorbeeld de Fata Morgana of het Spookslot wordt live gespeeld door leerlingen van vioolschool Fiedelino uit Drunen.

KAATSHEUVEL - Een orkest van twintig violisten in de leeftijd van 6 tot 17 jaar en twee cellistes spelen om 17.00 en om 18.00 uur op in de kiosk bij Het Witte Paard aan het Anton Pieckplein. Daar spelen ze de liedjes die horen bij de attracties als de muzikale paddenstoelen uit het Sprookjesbos, Carnaval Festival, Villa Volta, het Spookslot, de Droomvlucht, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en Raveleijn. Bij de muziek die hoort bij de Fata Morgana brengen buikdanseressen de oosterse sferen naar Kaatsheuvel.

De speelavond, onderdeel van het Negen Pleinen Festijn, is voor de violisten het hoogtepunt van een week lang vioolkamp, waarin gemusiceerd is en gewerkt aan de muziektheorie voor het theorie-examen. Vanwege het Negen Pleinen Festijn is de Efteling die avond tot 23.00 uur geopend.

Meer berichten