Coverband Dr. Rossi geeft zondagmiddag 16 september een swingende start van het nieuwe seizoen van Winterdijk30b. Gratis toegang.
Coverband Dr. Rossi geeft zondagmiddag 16 september een swingende start van het nieuwe seizoen van Winterdijk30b. Gratis toegang. (Foto: )

Opening seizoen Winterdijk30b met livemuziek en fair trade

  Cultuur

Vlak voordat de herfst zijn intrede doet opent Winterdijk30b weer de deuren. Zondag 16 september is het van 13.00 tot 17.00 uur open dag, met muziek, een expositie, de uitreiking van het Fair Trade label en informatie over het nieuwe seizoen.

WAALWIJK - Het nieuwe seizoen gaat ook met een nieuwe naam van start, 'Atelier' is er af en voortaan is het alleen nog 'Winterdijk30b'. "De naam Atelier gaf verwarring, " aldus Alfred van de Pas. "Mensen hadden het idee dat ze hier terecht konden voor schildercursussen en keramiek. Daarvoor hebben wij geen ruimte. 'Atelier' kwam bij ons van de lijstenmakerij en het restauratieatelier. Die zijn er nog steeds, maar nu zijn we zoveel meer. We hebben het podium voor muziek, theater, swingen, verhalen, kindervoorstellingen en lezingen. Daarnaast hebben we de platenwinkel, de muziekstudio, ruimtes voor muzikanten, een grafisch vormgever, een tekstschrijver, kindertherapeuten en natuurlijk het Huis voor Vrouw en Wijsheid. Het is hier de hele week een levendige bedoening. Dat is ook tijdens de Open Dag te zien."
Tijdens de Open Dag zijn er prachtige schilderijen te zien van Wivine Vervaeke. Coverband Dr. Rossi verzorgt op het terras optredens met swingende rock-, soul- en funckcovers die iedereen in vuur en vlam zullen zetten.
Tussen 15.00-16.00 uur ontvangt Winterdijk30b als eerste organisatie binnen de gemeente Waalwijk de officiële Fair Trade plaquette. Alfred van de Pas: "Naast een eigenzinnige, inspirerende werkplek hebben wij nóg een droom en dat is leven in een eerlijke en schone wereld. Verbeter de wereld begint bij jezelf. Wij zijn op zoek gegaan naar fair trade en biologische producten die binnen onze organisatie passen. Vanaf dit seizoen staan die definitief op onze kaart. Wij willen graag stimuleren dat Waalwijk een Fair Trade gemeente wordt!"
In het nieuwe seizoen staan er weer bijzondere voorstellingen op het programma. Te beginnen met een kindervoorstelling op 23 september. Op 13 oktober de Tribute Crosby, Still, Nash. Gastkok Frank Aarnoudse verzorgt op 19 oktober een 5-gangen vegetarisch diner. De Anderson zijn er met een bijzondere gast en ook Marij van den Boom en Kornelis Lievense. Eind oktober is er weer Voor het Voetlicht. Op 25 november komt Eric Borrias met verteltheater voor kinderen in de ochtend en voor volwassenen in de middag. Kijk verder op op www.winterdijk30b.nl.

Winterdijk30b
Winterdijk30b heeft een geheel eigen karakter, maar wil graag dat iedereen zich welkom voelt. Vanaf september is Winterdijk30b iedere maandag tot en met zaterdag geopend voor ontmoeting en netwerken, met fair trade koffie, thee en iets lekkers.

Meer berichten