Logo demaasroute.nl


Het Groot HarmonieOrkest van Harmonie Kaatsheuvel sleepte op het Bondsconcours  in Veldhoven een bijzondere prijs in de wacht.  Foto Stef Mennens, DRIELUIK Fotografie.
Het Groot HarmonieOrkest van Harmonie Kaatsheuvel sleepte op het Bondsconcours  in Veldhoven een bijzondere prijs in de wacht. Foto Stef Mennens, DRIELUIK Fotografie.

Workshop met Metropole Orkest

  Cultuur

Harmonie Kaatsheuvel heeft een bijzondere prijs te pakken op het bondsconcours in Veldhoven. De harmonie won een worpshop met een dirigent of aanvoerder van het Metropolel Orkest waarvoor ook verenigingen uit de omgeving mogen worden uitgenodigd. De workshop is bedoeld om de kennis en kunde van de lichte muziek naar een hoger plan te tillen.

KAATSHEUVEL - De MO Adventure-prijs van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen is voor de Harmonie Kaatsheuvel de ultieme beloning voor de inspanningen van de afgelopen maanden die moesten resulteren in een puike prestatie op het Bondsconcours. En het mocht feest zijn, want de harmonie behaalde een vette eerste prijs. Promotie naar de tweede divisie zat er met 83.08 punten net niet in. De 3-koppige jury in Veldhoven was afgelopen weekeinde erg karig in zijn punten. Van de 21 deelnemende korpsen promoveerde er slechts een. Harmonie Kaatsheuvel kwam als beste van de deelnemende verenigingen in de derde divisie uit de bus. En dat was best reden voor een feestje.De sfeer in de bus reikte bij de terugreis tot een hoog feestniveau waarbij de jeugd constant een breed scala aan liederen aanhief. In het thuishonk, Het Klavier in Kaatsheuvel, werd dat later op de avond zelfs omgezet in een polonaise. De vette eerste prijs werd echt gevierd. Het was het bewijs van een hechte club die op het Bondsconcours op eigen kracht een muzikale superprestatie heeft neergezet met de nummers Goddes of Fire en The Legend of Maracaibo. Ook burgemeester Luijendijk die zondagavond de feestende muzikanten in Het Klavier verwelkomde, benadrukte de bijzondere uitstraling van de harmonie en plaats in de Kaatsheuvelse gemeenschap. Hij was vol lof over de prestatie in Veldhoven en de harmonie kan dan ook volgens de burgemeester van de gemeente rekenen op een 'kleine enveloppe met inhoud'. Zowel voorzitter Joop Bisselink als dirigent Peter-Paul van Esch toonden bij terugkeer in Het Klavier hun grote waardering voor het 72-koppige orkest dat de beste prestatie in jaren heeft neergezet.

WJ Monsieurs
Reageer als eerste
Meer berichten