De liedjes van het muzikale duo Koek & Trommel, in Hooisteeg 10, brengen iedereen gegarandeerd in een vrolijke stemming.
De liedjes van het muzikale duo Koek & Trommel, in Hooisteeg 10, brengen iedereen gegarandeerd in een vrolijke stemming. (Foto: )

Voor het Voetlicht viert eerste lustrum

  Cultuur

Iedereen riep dat dit niet kon in Waalwijk. Maar Winterdijk30b organiseert op zaterdagavond 27 oktober voor de vijfde keer Voor het Voetlicht, met tal van huiskameroptredens rond de Winterdijk, Hooisteeg en Raadhuisplein.

WAALWIJK - Als je een passie en visie hebt, laat je dan niet weerhouden. Alfred van de Pas van Winterdijk30b wilde heel graag een huiskamerfestival neerzetten op bijzondere locaties. Sander Knopper van Theater De Leest en Francesco van Mierlo van Kunstencentrum Waalwijk werden erbij gehaald. De Hooisteeg-kunstenaars en het toenmalige SLEM ook. Het gebied rond Raadhuisplein, Hooisteeg en Winterdijk werd uitgeroepen tot KunstKwartier en in december 2014 had het eerste Voor het Voetlicht plaats. "Het was meteen een succes", vertelt Van de Pas. "De ateliertjes langs de Hooisteeg waren verlicht met kerstlichtjes, net als het Huis van Waalwijk. De locaties puilden tijdens de voorstellingen uit van publiek. Het was warm, ontroerend soms en intiem. Maar oh, wat een vreselijk slecht weer hadden we! De grote tent die we wilden opzetten waaide weg!"
Het jaar erop werd het festival verplaatst naar oktober en dat is zo gebleven. En nu heeft het festival voor de vijfde maal plaats. Van de Pas: "We hebben weer een aantal prachtige kleinschalige voorstellingen, deze keer rond het thema 'Wet Blue', in de verschillende ateliers aan de Hooisteeg, in Winterdijk30b, het Huis van Waalwijk, het bodehuisje en de oude brandweertoren. De voorstellingen, van ieder maximaal 20 minuten, lopen uiteen van theater tot lichte muziek en zelfs rock. Ook is er op de route beeldende kunst te zien."
In het Huis van Waalwijk is een door Kunstencentrum Waalwijk speciaal voor deze gelegenheid gemaakte voorstelling te zien, waarbij de bezoekers door alle kamers van het Huis trekken en overal wat anders beleven. Van 19.00 uur tot 20.30 uur start er elk kwartier een voorstelling in het Huis van Waalwijk. Theater De Leest biedt hier technische ondersteuning. Vanaf 19.00 is er muziek in Winterdijk30b. Vanaf 20.30 uur starten de overige voorstellingen.

Passe partout
Artiesten tijdens Voor het Voetlicht op 27 oktober zijn o.a. Bruun, Koek & Trommel, Buro & CO, Yankees, Iris Penning, Henk Boogaart, The Penthouse Boys, Dan Bongo Presents, Little Louis en Tuff Enuff. Met de passe partout die je koopt voor 12,50 euro via www.winterdijk30b.nl kun je diverse voorstellingen naar keuze bezoeken. Om 23.00 uur begint de after party in Winterdijk30b. Alle informatie is te vinden op www.winterdijk30b.nl.

Meer berichten