De saxofonisten Katty de Visser en Sjors Pepping soleren zaterdag in Het Klavier tijdens het D-concert.
De saxofonisten Katty de Visser en Sjors Pepping soleren zaterdag in Het Klavier tijdens het D-concert. (Foto Stef Mennens DRIELUIK fotografie)

Katty de Visser en Sjors Pepping vlammen zaterdag in D-concert

  Cultuur

De saxofoon staat aanstaande zaterdag centraal tijdens een topconcert van Harmonie Kaatsheuvel in de theaterzaal van Het Klavier. Katty de Visser op altsax en Sjors Pepping op alt- én tenorsax soleren dan naar het hoogst haalbare in de amateurmuziekwereld: het D-diploma. Het concert begint om 19.00 uur en de entree is gratis.

KAATSHEUVEL - De bewonderaar en liefhebber van de saxofoon komt zaterdag volledig aan zijn trekken. Want zowel Katty de Visser als Sjors Pepping, beiden muzikant in het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel, hebben de lat hoog gelegd. Zij hebben een boeiend repertoire gekozen waarin hun muzikaliteit, techniek en virtuositeit volledig tot hun recht komen. Enerzijds is dat in samenspel met het 65 leden tellende groot orkest en anderzijds met pianobegeleiding van Leo Bisselink. Aan de aria van Eugene Bozza gespeeld door Sjors en de aria van Jacques Ibert uitgevoerd door Katty hebben de solisten en de pianist hun handen vol.

De beide D-kandidaten worden bovendien volledig op zichzelf terug geworpen wanneer ze helemaal alleen moeten soleren. Sjors Pepping doet dat met de solostukken Monolg van Hermann von Koch en Ignition van James Rae. Katty de Visser heeft in deze geklozen voor Partita (BWV1013) van Johan Sebastian Bach.

Met de keuze voor Saxofobia van Rudy Wiedoeft en Czardas van Vittorio Monti gaat Sjors samen met het Groot Harmonie Orkest op de vrolijke en razendsnelle toer. Katty verdiept zich volledig in het razend moeilijke driedelige concert voor altsax van Ronald Binge. Ook met Pequeña Czarda bewijst Katty de Visser samen met Sjors het hoogste amateurniveau aan te kunnen.

Voor de muziekopleiding van Harmonie Kaatsheuvel is dit D-examenconcert een nieuwe sprankelende mijlpaal. De laatste jaren heeft de eigen professionele opleiding al vele muzikanten naar het hoogste podium gebracht. Klarinet- en saxofoonleraar Peter-Paul van Esch levert met Katty en Sjors opnieuw twee getalenteerde leerlingen af op het voor amateurs hoogst haalbare niveau. Zij worden zaterdag beoordeeld door examinator en juryvoorzitter Jan van den Eijnden. Beide solisten verdienen het support van elke muziekliefhebber. Dit concert mag u dan ook niet laten schieten.

Meer berichten