DAn Tuffy, Jeroen Kant en Mathijs Leeuwis
DAn Tuffy, Jeroen Kant en Mathijs Leeuwis

Dan, Jeroen en Mathijs in Winterdijk30b

  Cultuur

Een gezamenlijk optreden van de Australische Dan Tuffy, Jeroen Kant, Mathijs Leeuwis en Judith Renkema komende zondag (11 november) om 15.00 uur in Winterdijk30b.

WAALWIJK - De stuwende kracht achter Songs From Dan is de Australische ex-pat Dan Tuffy, inmiddels alweer 20 jaar wonend in Nederland. Tuffy is songwriter en 'verhalenverteller extraordinair' die met zijn muziek vooral de onbetreden paden opzoekt. Hij was oprichter van de veelgeroemde band Big Low (2001-2012), een van de smaakmakers in wereldband Parne Gadje en bestiert ook een eigen platenlabel: Smoked Recordings. Zijn solodebuut Songs From Dan krijgt inmiddels wereldwijd veel aandacht (en lof) in allerlei media en in de geijkte radioprogramma’s. AmericanaUK roemde het als een van de topalbums van 2017 en muziekblad Oor noemde het album een meesterwerk.
Naast 'The Biggest Bastard' himself maken gitarist Jeroen Kant, Mathijs Leeuwis op pedal-steel en Judith Renkema op bas deel uit van Tuffy’s band. Met invloeden vanaf het Dustbowl-tijdperk tot nu staan deze muzikanten garant voor een intrigerend mengsel van mooie verhalen, belijdende songteksten en pakkende muzikale klankpaletten die door iedereen ontdekt zouden mogen worden. Prachtig voor in het intieme theatertje van Winterdijk30b.
De entree is 5 euro en je reserveert je plaats via www.winterdijk30b.nl.

Meer berichten