De cast van Toneelgroep Strik die zaterdagmiddag het kinderstuk 'Bal in de Boerenstal' op de planken brengt.
De cast van Toneelgroep Strik die zaterdagmiddag het kinderstuk 'Bal in de Boerenstal' op de planken brengt. (Foto: )

Strik presenteert 'Bal in de Boerenstal'

  Cultuur

Toneelgroep Strik viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Dat doet ze door twee voorstellingen te verzorgen: het kinderstuk 'Bal in de Boerenstal' op zaterdag 10 november en een avondvullend stuk in het voorjaar. Het kinderstuk leent zich volgens Strik uitstekend voor een gezinsuitje of een uitje met opa en oma.

WASPIK - Toneelgroep Strik is in 10 jaar een gevestigde naam geworden in Waspik en omgeving. Bijna alle voorstellingen trekken volle zalen, waarmee de acteurs aantonen steeds vernieuwend bezig te zijn. Het streven is ieder jaar zeker één stuk op de planken te brengen, vaan bedoeld voor volwassenen. Twee keer eerder was er een uitvoering speciaal voor kinderen. Aanstaande zaterdag dus weer met het door Willy de Cloe geschreven stuk 'Bal in de Boerenstal'.

Het stuk gaat over een boer die een koffer met boeken en een schilderij erft. In de koffer zit een magisch boek. "Natuurlijk is de boer niet gelukkig met de boeken, hij had liever harde euro`s op de bank", vertelt Willy. "Als hij het magisch boek goed bekijkt, blijkt wel dat er heel wat aan de hand is met dit boek. Er staan geen letters in! Hij ontdekt dat het boek antwoorden geeft op al je vragen, maar van lezen krijgt je slaap. Terwijl de boer ligt te slapen in het hooi, gebeuren er allerlei magische dingen in de stal. Zal het de boerderijdieren lukken om samen met het schilderij te voorkomen dat de boer rare dingen gaat doen? Zullen ze kunnen voorkomen dat de boer hen voor veel geld gaat verkopen? De kinderen zullen het zeker te weten komen."

Het decor staat, de kostuums zijn klaar en de acteurs hebben een goede generale repetitie gehad. Toch zijn er wat meer zenuwen dan normaal. "Niet iedereen vindt het spelen van kinderstukken gemakkelijk of leuk. Je moet eigenlijk heel overdreven spelen. Kinderen zijn een geweldig publiek: ze zijn enthousiast en zitten snel in het verhaal. Maar ze zijn ook best kritisch: spelen wij niet goed dan is de concentratie ook zo weg. En als ze iemand stout vinden dan zeggen ze je dit ook heel graag ha ha. Maar al met al is het geweldig om voor kinderen te spelen!"

De voorstelling 'Bal in de Boerenstal' van de Waspikse Toneelgroep Strik wordt uitgevoerd op zaterdag 10 november in buurthuis 't Schooltje. Regie is in handen van Sander van der Bruggen. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn à 3,50 euro te reserveren via toneelgroepstrik@live.nl, of telefonisch op 0416-311792. "We hopen op een volle zaal vol enthousiaste kinderen met hun ouders of grootouders. Zie het als een echt gezinsuitje en dat gewoon in Waspik. Wees er wel snel bij, want vol is vol."

Meer berichten