Een stralende Sjors Pepping, Katty de Visser, docent en jurylid Peter-Paul van Esch en juryvoorzitter Jan van den Eijnden werden bedolven onder de complimenten.
Een stralende Sjors Pepping, Katty de Visser, docent en jurylid Peter-Paul van Esch en juryvoorzitter Jan van den Eijnden werden bedolven onder de complimenten. (Foto: Marino Ligtvoet)

Katty de Visser en Sjors Pepping geslaagd met onderscheiding

  Cultuur

Confetti, afgeschoten vanuit het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel, fêteerde de saxofonisten Katty de Visser (18) en Sjors Pepping (28) met het behalen van hun D-diploma, het hoogste haalbare muziekniveau in de amateurwereld. Het was een feestelijke ontlading na een hoogstaand en bewonderenswaardig optreden van beide jonge musici voor een groot publiek in Het Klavier in Kaatsheuvel. Het stralende optreden kreeg een gouden rand omdat Katty de Visser van de jury zelfs het predicaat ‘geslaagd met onderscheiding’ kreeg toebedeeld.

KAATSHEUVEL - Sjors en Katty hadden de lat erg hoog gelegd. Voor juryvoorzitter Jan van den Eijnden reden om met meer dan normale belangstelling de solo-optredens te beoordelen. Want zowel de vertolking van de aria’s met begeleiding van pianist Leo Bisselink als de monologen vergden uiterste concentratie en een hoge mate van muzikaliteit en technische vaardigheid. Dat Katty zelfs een compositie van Bach op de lessenaar durfde te zetten benoemde Van den Eijnden als ‘een hoogtepunt’.

Sjors Pepping steeg boven zichzelf uit bij vertolking van de Czardas van Monti op altsaxofoon en Saxophobia waarvoor hij wisselde naar tenorsaxofoon. Een goede keuze, zo bleek, want het leverde hem het grote compliment ‘zeer mooi’ van de jury op.

“Prachtig en zeer verzorgd als geheel” vond de juryvoorzitter Katty’s performance van het uitdagende concerto voor altsax van de componist Ronald Binge en Pequeña Czarda van de Spanjaard Itturalde. Ook dirigent Geert Schrijvers kreeg van de jury vette complimenten voor de mooie orkestbegeleiding

Voor docent Peter-Paul van Esch was het slagen van Sjors en Katty mét onderscheiding de zoveelste kroon op zijn werk bij Harmonie Kaatsheuvel. Voorzitter Joop Bisselink noemde hem een drijvende kracht in de opleiding van de harmonie en betrok hem dan ook terecht bij de felicitaties die vergezeld gingen met diploma’s, bloemen en een cadeau van de vereniging. De saxofonisten in het Groot Harmonie Orkest verrasten hun geslaagde collega-muzikanten met een ingelijste foto en gravure van hun uitgevoerde solostuk samen met het Groot Harmonie Orkest.

Meer berichten