Wethouder van cultuur John van den Hoven.
Wethouder van cultuur John van den Hoven. (Foto: )

Gratis poëzieworkshop DichterBijWaalwijk

  Cultuur

DichterBijWaalwijk (DBW) nodigt iedereen die zin heeft om een gedicht te schrijven van harte uit voor een workshop met mystery-guest!

WAALWIJK - Deze workshop kán een opstap zijn naar de Grote Gedichtenwedstrijd die DichterBijWaalwijk dit jaar organiseert. Maar evengoed kan de schrijfmiddag een trigger zijn om jouw inspiratie eens een lekkere dreun de verborgen kant op te geven. Er komt ook een mystery-guest die deelnemers op een heel speciale manier kan inspireren. Neem daarvoor een niet al te groot voorwerp mee en schrijfmateriaal. Deze gratis workshop vindt plaats in Bibliotheek Waalwijk op zaterdag 12 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden en info: www.dichterbijwaalwijk.nl.

Iedere twee weken schrijft een Waalwijker over zijn of haar associaties met poëzie. Dit keer wethouder van cultuur John van den Hoven: "Poëzie is natuurlijk onderdeel van cultuur en mag niet vergeten worden. Zelf ben ik geen fervent dichter, maar eens per jaar komt dan toch de rijmkunstenaar in mij naar boven. Ik geniet er enorm van om spitsvondige sinterklaasgedichten te schrijven. Dit doe ik het beste onder druk, dus begin ik er vaak pas één of twee uur van te voren aan. Het eindresultaat mag er altijd zijn. Ik vind het mooi om te zien wanneer ik de juiste snaar heb geraakt bij degene voor wie ik het gedicht heb geschreven. Ik vind het dan ook ontzettend knap dat poëten dit voor elkaar krijgen bij een breed publiek. Zij schrijven hun werken niet gericht op één persoon of familie, maar weten een grote groep te raken."

Meer berichten