Nico Sprangers is klaar om de ton in te gaan.
Nico Sprangers is klaar om de ton in te gaan.

Lachen met kletskousen tijdens Tonpraotavonden

  Cultuur

Met vier nieuwe talenten en jonge en oudere deelnemers betekenen de twee Tonpraotavonden in Turfstekerslaand, Kaatsheuvel dus, een gevarieerd spektakel te worden. Zeven kletskousen staan op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari in de ton in Het Klavier te Kaatsheuvel.

KAATSHEUVEL - Zeven kletskousen staan op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari in de ton in Het Klavier te Kaatsheuvel. De Tonpraotavonden in Kaatsheuvel staan al sinds jaar en dag garant voor een paar uur lachen. De bezoekers kunnen dit keer genieten van een paar nieuwe praters en enkele ouwe rotten. Bijvoorbeeld Huub van Beers, die in 2014 zijn debuut in de ton maakte. Huub is onder andere bekend van de kleinste carnavalsvereniging van Turfstekerslaand: CV Huub van Beers. Helemaal uit Wagenberg, en voor het eerst te bewonderen in Kaatsheuvel, komt Wessel Segeren. Ook weer van de partij is Paul Timmermans, die vorig jaar de ton in klom als Herrie R. Fender. Uit Loon op Zand komt Jeroen Smits, die graag eens in de Ketsheuvelse ton plaatsneemt. Een bekend gezicht voor de toneelliefhebbers in Kaatsheuvel is Nico Sprangers. Jarenlang zorgde hij met toneelvereniging NCB voor lachsalvo's in de zalen. Hij stopte met toneelspelen, maar met twee avonden tonpraoten, komt hij toch weer in contact met het publiek. Een bijzonder debuut dus! Ton van Iersel is, een echte ouwe rot in het vak. Hij houdt zijn typetjes het liefst "bij z'n eigen". En dan is er nog de duo-act van Geert Moonen en Tim Muskens die als Piet en Gijs op wereldreis gaan.

Muziek
Een geslaagde Tonpraotavond kan niet zonder toepasselijke muziek, en daar zorgen de Kromme Noten weer voor. Uiteraard maakt ook Prins Rob d'n Irste zijn opwachting met zijn Turfstekerskwartet. Veurlaaier Jan van Laarhoven zal als vanouds de Tonpraoters naar hun ton leiden, terwijl Mari van Heijst de presentatie verzorgt. De aanvang van beide avonden is 19.30 uur. De kaartverkoop is gestart. Kaarten koopt u bij Bij Anton aan het Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel, of bel met 0416-205000.

Meer berichten