De negen kandidaten die op 13 februari hebben gestreden om de titel 'voorleeskampioen van gemeente Waalwijk'. In het midden voorleeskampioen Jayly Veltman.
De negen kandidaten die op 13 februari hebben gestreden om de titel 'voorleeskampioen van gemeente Waalwijk'. In het midden voorleeskampioen Jayly Veltman. (Foto: )

Jayly Voorleeskampioen van de gemeente Waalwijk

  Cultuur

Op 13 februari vond de lokale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd bij Theater de Leest. Jayly Veltman werd daar Voorleeskampioen van de gemeente Waalwijk. Jayly van OBS van der Heijden las voor uit "Achtste-groepers huilen niet" van Jacques Vriens.

WAALWIJK - In een zinderende finale streden 9 kandidaten om de titel 'voorleeskampioen van gemeente Waalwijk'. De wedstrijd werd gehouden in Theater de Leest, waar ruim 210 kinderen zich hadden verzameld om de kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen. De presentatie was in handen van rapper Thomas van Vliet. Ongelovige Thomas verzorgde ook de pauze act. De finalisten lazen ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de driekoppige jury de zware taak om een winnaar te kiezen. De jury bestond uit Lizzy Koppe-van Pelt (Kinderboekschrijver), John van den Hoven (wethouder gemeente Waalwijk) en Peter Kok (directeur-bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant). Uiteindelijk werd Jayly uitgeroepen tot voorleeskampioen! De publieksprijs was voor Kas Schram van de Pater van der Geldschool. Jayly gaat door naar de halve Provinciale finale op 16 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle.

Meer berichten