De cast van Toneelgroep Strik die vier keer de voorstelling 'Ja hoor, daar gaan we weer' op gaat voeren in buurthuis 't Schooltje.
De cast van Toneelgroep Strik die vier keer de voorstelling 'Ja hoor, daar gaan we weer' op gaat voeren in buurthuis 't Schooltje. (Foto: )

'Ja hoor, daar gaan we weer' met Toneelgroep Strik

  Cultuur

Toneelgroep Strik staat weer aan de vooravond van een viertal voorstellingen in buurthuis 't Schooltje in Waspik. Dit keer staat het stuk 'Ja hoor, daar gaan we weer' op het programma, voor het eerst met regisseur Annemarijke op de Laak aan het roer. De kaartverkoop is gestart; er zijn middag- en avondvoorstellingen.

door Marcel Donks

WASPIK - Het verhaal van de Waspikse Toneelgroep Strik blijft een succesverhaal. Erg klein begonnen met als doel het volkstoneel terug te brengen in Waspik, mag Strik de laatste jaren rekenen op uitverkochte grote voorstellingen. De voorstellingen blijven laagdrempelig en dus voor iedereen te bezoeken. Willy de Cloe is lid van het eerste uur en altijd enthousiast. "We hebben gewoon een geweldige groep mensen: enthousiast, fanatiek en we kunnen allemaal wel tegen een stootje. De afgelopen tijd hebben we enorm veel plezier gehad tijdens de repetities van deze voorstellingen. Heerlijk om zo met z'n allen naar de première toe te werken."

Het decor is inmiddels uitgetekend, de meubeltjes zijn bij elkaar gezocht en met een grote groep vrijwilligers worden nu de puntjes op de i gezet. De regie van de nieuwe voorstelling is voor het eerst in handen van Annemarijke op de Laak. 'Ja hoor, daar gaan we weer' is geschreven door Peter van den Bijlaardt en gaat over de bewoners van een verzorgingshuis voor wie een feestmiddag georganiseerd moet worden. Omdat daar weinig budget voor is, besluiten vrijwilligers Koos, Marleen, Hilde, Mies en Marco om een door Marleen geschreven sketch op te voeren. Dat gaat gepaard met miscommunicatie en veel komische verwikkelingen.

Willy: "Het is een subliem geschreven stuk. We willen met onze vijf acteurs mensen weer stevig aan het lachen krijgen met dit grappige verhaal. Rollen zijn er voor Fabian van Dalen (Koos), Kimberley van der Leij (Marleen), Rita van Strien (Hilde), Sander van der Bruggen (Marco) en ondergetekende als Mies. Door onze nieuwe regisseur zijn we op scherp gezet en zijn we er echt klaar voor. Het stuk is leuk voor iedereen!"

Het stuk 'Ja hoor, we zijn er weer' wordt opgevoerd op zaterdag 16 maart om 20.00 uur, zondag 17 maart om 14.30 uur, zaterdag 23 maart om 20.00 uur en zondag 24 maart om 14.30 uur in buurthuis 't Schooltje in Waspik. Reserveren kan telefonisch op 0416-311792, of via toneelgroepstrik@live.nl. Kaarten kosten 5 euro. "Reserveer tijdig, want vol is ook echt vol. Check ook onze Facebook pagina voor het laatste nieuws. We hopen weer op vier keer volle bak!"

Meer berichten