De fanfare SNK Weelde is gezegend met een groot aantal getalenteerde jeugdige muzikanten.
De fanfare SNK Weelde is gezegend met een groot aantal getalenteerde jeugdige muzikanten. (Foto: Stef Mennens DRIELUIK fotografie)

Talentvolle jeugd swingt in Het Klavier Kaatsheuvel

  Cultuur

De fanfare Sint Nicolaüskring (SNK) uit het Belgische Weelde heeft met haar optreden in Het Klavier in Kaatsheuvel afgerekend met alle vooroordelen die er bestaan over fanfares en harmonieën. Geen stoffige muziek vertolkt door oudere muzikanten die vast houden aan een traditioneel repertoire, maar swingende uitdagende muziek neergezet door een bruisend orkest boordevol jeugdig muzikaal talent.

KAATSHEUVEL - Het uitwisselingsconcert van de Belgische gasten met Harmonie Kaatsheuvel was verrassend en een genot om naar te luisteren. Het 50 muzikanten tellende fanfare-orkest onder leiding van Yvonne Peters bewees met veel solistisch werk waarom de afgelopen weken tijdens provinciale wedstrijden voor solisten en kleine ensembles diverse kampioenstitels werden behaald. Vooral in het swingende ‘You have been warned’ kregen vele solisten en het orkest als geheel de kans om zich te bewijzen. Het orkest waarin de jongste muzikant met zijn acht lentes als een volleerd muzikant zijn partij mee blies, onderstreepte dat je met een juiste aanpak en begeleiding talentvolle jongeren kunt binden en onbevangen naar een hoog muzikaal peil kunt loodsen. Het orkest swingde in al zijn secties en als een rode draad waren de soli verweven in het gevarieerde programma. Het publiek vroeg dan ook terecht op een toegift en werd door de inspirerende dirigent Yvonne Peters beloond.

Het Groot Orkest van Harmonie Kaatsheuvel had er al een hele dag repeteren opzitten als voorbereiding op het voorjaarsjubileumconcert dat op 7 april in de kerk HH Martelaren van Gorcum in de Berndijk zal worden gegeven. Dirigent Geert Schrijvers had met zijn muzikanten het muzikale oeuvre uitgediept en de puntjes op de i gezet. En zo konden de vele gasten op de tribune op voorahnd genieten van een boeiend muzikaal programma dat met ‘From the delta’ herinneringen opriep aan de tijd van de slaven en met Exodus en Jesus Christ Superstar een min of meer religieus tintje meekreeg.

Meer berichten