Toon en Ron tijdens de presentatie van het Waalwijkse magazine 'De Sjaak'#2 in Theater de Leest.
Toon en Ron tijdens de presentatie van het Waalwijkse magazine 'De Sjaak'#2 in Theater de Leest. (Foto: Alex van Hoorn)

Sfeervolle Nederlandse liedjes in het Parkpaviljoen

  Cultuur

Zondag is het weer tijd voor een sfeervolle muzikale middag. Toon Steenbergen en Ron Rijken treden samen op met leuke, ouderwetse Nederlandstalige liedjes. Wie daarbij meteen denkt aan inhaken zit op het verkeerde spoor... De liedjes zijn eerder om naar te luisteren, licht vermakelijk te noemen en hier en daar een tikje ondeugend!

WAALWIJK - Het duo kent elkaar al bijna Ron's leven lang. Als 6-jarig jongetje leerde Ron zelfs zijn allereerste gitaarakkoorden van Toon, waarna hij zich verder bekwaamde in het gitaarspel op de muziekschool in Waalwijk. Het was voor Ron de eerste aanzet tot een leven vol muziek. Hij speelde onder andere in de Count Basic Big Band en in Kitchen Five.
Toon Steenbergen zal voor menig Waalwijker geen onbekende zijn. Er verschijnen regelmatig 'Wollukse' verhalen van zijn hand in de Maasroute en in de Klopkei, het tijdschrift van heemkundekring 'de Erstelinghe' en ook het zingen zit hem in het bloed. Zo zong hij in 1988 een carnavalsnummer in voor de Tekswippers, 'Wie kent er Okke niet' waarmee ze het Wolluks kwekfestijn wonnen in het Nieuwe Lido. Nog steeds komt dit nummer elk jaar tijdens carnaval veelvuldig voorbij! Velen zullen hem ook nog kennen van Ut Klein Korke waarin hij jarenlang met veel plezier zong. Plaatselijke bekendheid verwierven ze beiden echter jaren geleden al met Kitchen Five waar Toon en Ron 13 jaar lang deel van uitmaakten. De ludieke naam ontstond bij toeval omdat ze altijd repeteerden in de keuken van huize Steenbergen en Cor, Toons echtgenote, het vijf-koppige muziekgezelschap steevast aansprak met 'Kitchen Five'. Het gezelschap was jarenlang een begrip in Waalwijk.
De laatste paar jaar treden ze samen slechts sporadisch op bij speciale evenementen en gelegenheden zoals bij kleinkunstfestival 'Voor het Voetlicht' waar ze prachtige luisterliedjes ten gehore brachten in één van de schoenmakershuisjes in de Hooisteeg en bij de bijzondere presentatie van het Waalwijkse magazine 'De Sjaak'#2 in Theater de Leest.

Gratis toegang

'Muziek met…Toon Steenbergen en & Ron Rijken' op zondagmiddag 24 maart in het Parkpaviljoen aan de Grotestraat 154a in Waalwijk. Het parkpaviljoen is deze zondag geopend van 12.00 tot 18.30 uur. Het optreden gaat om 15.00 uur van start, iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Bekijk de agenda van het Parkpaviljoen voor andere activiteiten op www.parkpaviljoenwaalwijk.nl en/of Facebook:@ParkpaviljoenWaalwijk.

Meer berichten