Logo demaasroute.nl


Utopia
Utopia

Laatste keer U2pia op Tweede Kerstdag?

  Cultuur

Al jarenlang geeft de band U2pia op Tweede Kerstdag een optreden in hun thuishaven Drunen. Een show van de vijf heren op Tweede Kerstdag kun je dan ook bijna een traditie noemen. Toch zou het zomaar kunnen dat het komende optreden op 26 december het laatste is van de U2 Tribute band is tijdens de kerstdagen. "We zijn aan het broeden op nieuwe plannen", vertelt gitarist Hans Spee.

DRUNEN -`Van de nieuwe ideeën willen de heren nu nog niets in de krant. Eerst moet er wat meer duidelijkheid zijn. Maar ook rond het komende optreden hebben ze een nieuwtje. Voor het eerst staan de heren tussen het publiek op een rond podium. Afgekeken van hun grote Ierse voorbeeld. "Het podium is ook een stukje lager", zegt zanger Erik van Kessel. "Normaal is het 1 meter hoog, nu 80 cm. Dat verschil lijkt verwaarloosbaar. Maar als je in de zaal staat voelt het toch heel anders."
Een optreden geven midden in de zaal zorgde voor best wat hoofdbrekens. "Je moet heel goed nadenken over het geluid als het van alle kanten komt. Je wil bovendien niet dat iemand het hele optreden tegen een box staat aan te kijken", legt Van Kessel uit. "Daarom hangt het geluid nu boven ons. We bewegen altijd al veel op het podium, maar nu we in het midden in de zaal staan, hebben we er nog meer over nagedacht."

Fans
U2pia heeft veel fans. In en buiten Drunen. En…heel bijzonder: jong en oud. De band pakt zijn optredens dan ook uiterst professioneel aan. Van Kessel: "We kunnen avonden lang over onze setlist debateren. Natuurlijk heeft ons optreden op Tweede Kerstdag voor veel mensen een hoog reünie-gehalte. Maar we hebben in de loop der jaren wel een reputatie opgebouwd. We willen het publiek echt entertainen. Brengen dan heus wel wat nieuwe nummers. Maar toch vooral heel veel hits."
Liefhebbers doen er goed aan hun kaartje voor dit jaar snel te bestellen. Want vorig jaar stonden een aantal mensen voor een gesloten deur. Uitverkocht. "Heel sneu", zegt Spee. "Daarom zeggen we het dit jaar expliciet: koop je kaarten in de voorverkoop. Dan voorkom je een teleurstelling."

Kaarten voor het optreden van U2pia op 26 december kosten 12,50 euro en zijn te koop op www.devoorstevenne.nl De zaal gaat open om 20.30 uur. Voor en na het optreden draait een dj.

WJ Monsieurs
Reageer als eerste
Meer berichten