Ook dit jaar weer een groots bellenblaasfestijn na de aubade.
Ook dit jaar weer een groots bellenblaasfestijn na de aubade.

Programma Koningsdag in Waspik

  Cultuur

Het Oranjecomité van Waspik heeft weer een leuk programma samengesteld voor jong en oud om Koningsdag te vieren. De dag begint om 08.00 uur met het luiden van de klokken ter ere van de verjaardag van onze Koning.

WASPIK - Het programma start rond 10.15 uur met een versierde fietsenoptocht voor de kinderen. Verzamelplaats is dit jaar de speeltuin aan de grote vijver in de Binnenbijster. De bonte stoet van fietsen, steppen en bolderkarren zal een korte ronde maken door Waspik en uiteraard langs de Stroming komen, om te eindigen op het Dorpsplein, het feestelijke middelpunt voor deze dag. Daar neemt om 11.00 uur burgemeester Kleijngeld de aubade af met medewerking van Koninklijke Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak en zal de feestelijke toost op de gezondheid van onze Koning niet ontbreken. Na de prijsuitreiking voor de mooiste creatie fiets, kar, step is er net als vorig jaar weer een groots bellenblaasfestijn.

Aansluitend start de verkoop op de Vrijmarkt voor kinderen en volwassenen uit Waspik. Aanmelden hiervoor kan via oranje@oranje-waspik.nl. Nieuw is het grote Oranje Rad van Fortuin met leuke prijzen en worden er onder de aanwezigen weer enkele taarten verdeeld, zie daarvoor de taartenbon in het programmaboekje. Ook wordt er geschminkt en kunnen de kinderen een suikerspin halen. Om 14.00 uur start de fietspuzzeltocht, interessant voor groot en klein. De route omvat ongeveer 20 kilometer en komt langs mooie plekjes in de omgeving. Onderweg staan er enkele spelletjes ingepland. Inschrijven hiervoor is al mogelijk tijdens de Vrijmarkt bij de stand van het Oranjecomité.

Verder bestaat het middagprogramma traditiegetrouw uit de gezellige middag voor de oudere inwoners van Waspik in de Stroming en deze middag zal muzikaal worden opgeluisterd door accordeon duo “Just Together”. Beperkte toegangskaarten zijn hiervoor verkrijgbaar bij de receptie van de Stroming á 3 euro inclusief consumptie. Kortom, een programma voor ieder wat wils om elkaar op een hopelijk 'oranjezonnige' dag te ontmoeten.

Meer berichten