De elf dames van De Longstreetsingers zullen een gevarieerd en eigentijds programma brengen tijdens de korenmiddag Songs4you
De elf dames van De Longstreetsingers zullen een gevarieerd en eigentijds programma brengen tijdens de korenmiddag Songs4you (Foto: )

Korenmiddag in Waspik: Songs4you

  Cultuur

Ter gelegenheid van de viering van haar 25-jarig bestaan dit jaar organiseert zanggroep De Longstreetsingers op zondag 19 mei de korenmiddag Songs4you in Den Bolder in Waspik. Naast de 'Singers' is er deelname van Arabesk uit Waspik, Next uit Waalwijk en Très Jolie uit Nieuwkuijk.

door Marcel Donks

REGIO - Het in meerdere opzichten een unieke samenwerking te noemen tussen de vier Langstraatse koren. Het cijfer 4 vormt daarbij de rode draad. "Er gaan 4 groepen optreden, in 2 blokken van 4", vertelt Anneloes van de Mosselaar van De Longstreetsingers. "We gaan allemaal zingen met heel veel gevoel voor entertainment om het publiek te laten genieten, dus vandaar de naam Songs4you. Gedurende de middag komen zo'n 40 nummers voorbij, de entreeprijs is slechts 4 euro en natuurlijk gaan de deelnemers en het publiek samen een muzikaal feestje vieren!"

Voor De Longstreetsingers is de viering van het 25-jarig bestaan. De groep bestaat uit elf enthousiaste dames die met passende choreografie vooral eigentijdse nummers zingen. Musicalgroep Next brengt een aantal nummers uit de succesvolle musical 'Maak het nou' van jongstleden maart. De groep van zo'n dertig mannen en vrouwen van alle leeftijden is een samenvoeging van Next Generation en Servus tien jaar geleden. In totaal is Next al bijna dertig jaar op enthousiaste en professionele wijze bezig met musical waarbij gemiddeld een keer in de twee jaar een voorstelling wordt gegeven.

Voor Arabesk is het concert van 19 mei een thuiswedstrijd. Het Waspikse koor staat bekend om haar meerstemmige lichte en prettig in het gehoor liggende nummers in allerlei genres en stijlen. "Het koor is een lust om naar te kijken en naar te luisteren. Dat geldt zeker ook voor Très Jolie die vol passie nummers brengen van Elvis tot Coldplay, meestal meerstemmig gezongen."

De deelnemende koren willen nog niet teveel prijsgeven over het programma, maar duidelijk is wel dat er nummers uit allerlei genres langskomen. Zo zal Arabesk onder andere 'Love of my life' en 'Zoutelande' vertolken, terwijl Musicalgroep Next kiest voor ondermeer 'Opzij, opzij' en 'Mamma Mia'. Zanggroep Très Jolie zal verrassend uit de hoek komen met 'Only human' en 'Une belle histoire' terwijl de organiserende Vocalgroep De Longstreetsingers het publiek zullen vermaken met onder andere 'Wicked world' en 'Grenade'. Anneloes: "Juist die diversiteit maakt de middag zo leuk. En vergeet daarbij niet dat het niveau van deze regionale zanggroepen erg hoog is. Het belooft dus een erg leuke, bijzondere en muzikale middag te worden."

De Korenmiddag Songs4you wordt gehouden op zondag 19 mei in Den Bolder in Waspik. Kaarten kosten 4 euro en zijn te reserveren via info@delongstreetsingers.nl, op werkdagen op 0416-333579 of via de deelnemende koren en groepen. Aanvang om 13.30 uur en het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na het eerste blok is er een korte pauze met gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Meer berichten