Het Parkpaviljoen in Waalwijk opent zondag het nieuwe zomerseizoen met een terrasoptreden van Waalwijker Roy Barkey en zijn 'Matties'.
Het Parkpaviljoen in Waalwijk opent zondag het nieuwe zomerseizoen met een terrasoptreden van Waalwijker Roy Barkey en zijn 'Matties'. (Foto: )

Terrasoptreden 'Roy en zijn Matties' bij het Parkpaviljoen

  Cultuur

Ter gelegenheid van de opening van het terrasseizoen komt op zondag 12 mei de band van Waalwijker Roy Barkey naar het Parkpaviljoen om er een sfeervolle middag van te maken. Huiskok Bert maakt heerlijke hapjes en de eerste vijfentwintig moeders die op deze Moederdag het Parkpaviljoen bezoeken wacht een kleine verrassing.

WAALWIJK - Roy Barkey wordt deze middag bijgestaan door zijn 'Matties'. Muziekvrienden die elkaar al jaren kennen en die ieder afzonderlijk ruimschoots hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend. Allen zijn nog heel actief in andere bands en/of muziekprojecten.

Roy treedt met zijn band niet zoals gewoonlijk op als ondersteunend muzikant op Cajon of als percussionist, maar als zanger en gitarist. Vorig jaar debuteerde de band met groot succes bij het Parkpaviljoen met een mix van Nederlandstalige eigen liedjes en Engelstalige covers. Hun muziek werd met veel enthousiasme ontvangen. Met hun geoliede samenspel en de zeer persoonlijke en autobiografische teksten van frontman Roy Barkey wisten ze menig bezoekershart te raken. Net zoals bij hun debuut brengen ze deze middag levensbeschouwende liedjes over onder andere verlies, de dood, liefde en oud zeer.
De 'Matties' zijn Ralph Barkey (bas), Freddy Bink (cajon, percussie en zang) en Jos Broos (gitaar en zang). Van deze laatste oud-Waalwijker, onder andere bekend van Gamander en de Broosband, worden tijdens dit optreden ook enkele eigen nummers gespeeld. Nick Drake, John Martyn en niet te vergeten David Crosby zijn nog steeds de belangrijkste muzikale helden die Jos hiertoe inspireren.

Zin in sfeervolle muziek van Roy en zijn Matties, heerlijke huisgemaakte (gratis) hapjes van Bert, of wil je je moeder, echtgenote of vriendin verrassen? Kom dan zondag een kijkje nemen op het fijne terras van het Parkpaviljoen. Ook de prachtige planten, die zijn geschonken door de Hortus Botanicus in Amsterdam en voor een mooie groene aankleding van het terras zorgen, zijn weer uit hun winterstalling gekomen. Het Parkpaviljoen is dus weer helemaal klaar voor een muzikale zomer in een bijzondere setting!

Aanvang terrasoptreden om 15.00 uur en de toegang is voor iedereen gratis. Het parkpaviljoen aan de Grotestraat 154a in Waalwijk is deze zondag geopend van 12.00 tot 18.30 uur. Kijk voor meer informatie en agenda op www.parkpaviljoenwaalwijk.nl, of volg het Parkpaviljoen via www.facebook.com/ParkpaviljoenWaalwijk/.

Meer berichten