In de loop der jaren heeft Leo de Vlieger zo’n dertig nummers in het Nederlands geschreven. Zondag zingt hij bij het Parkpaviljoen.
In de loop der jaren heeft Leo de Vlieger zo’n dertig nummers in het Nederlands geschreven. Zondag zingt hij bij het Parkpaviljoen. (Foto: )

Optreden Leo de Vlieger op terras Parkpaviljoen

  Cultuur

Aanstaande zondag komt muziek minnend Waalwijk weer ruimschoots aan zijn trekken. Kom op het sfeervolle terras van het Parkpaviljoen in Waalwijk genieten van de zelf geschreven Nederlandstalige nummers van Leo de Vlieger.

WAALWIJK - Muzikaal opgegroeid in de beste Amerikaanse en Britse tradities, kruipt het bloed bij zanger-gitarist en liedjesschrijver Leo de Vlieger telkens weer waar het niet gaan kan: het Nederlandstalige lied. "Als je teksten wilt schrijven waarin je iets wilt vertellen, kun je dat het beste in je eigen taal doen", is zijn overtuiging. De Vlieger treedt ook veel op als troubadour, met zowel Engels- als Nederlandstalig repertoire. Hij zingt dan bekende klassiekers waardoor hij ook een andere kijk gekregen heeft op Nederlandse liedjes. Er zitten echt pareltjes tussen die hem enorm inspireren. In zijn band Stammer Lee blijft hij het Engels wel trouw, maar De Vlieger gaat zich meer richten op het zingen in zijn moerstaal.
Het singer-songwriterschap is niets voor hem. Leo is altijd al een echte band man geweest. Hij kan voor de muzikale begeleiding dan ook putten uit een lange lijst met bevriende muzikanten waar hij in de loop der jaren mee samen heeft gewerkt.
Aanvang terrasconcert: 15.00 uur. De toegang is gratis. Het parkpaviljoen aan de Grotestraat 154a is deze zondag geopend van 12.00 tot 18.30 uur. Bekijk de agenda voor andere activiteiten op: www.parkpaviljoenwaalwijk.nl.

Meer berichten