Het idee is dat de kinderen van het koor zingen en dansen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes in Oeganda.
Het idee is dat de kinderen van het koor zingen en dansen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes in Oeganda. (Foto: )

Optreden Oegandees koor in Kaatsheuvel

  Cultuur

Aanstaande zondag om 15.00 uur treedt het Oegandese kinderkoor op uitnodiging van Culturele Stichting Trias op in de Sint Jan in Kaatsheuvel. De entree is gratis. Bij de uitgang staat wel een collectemandje.

KAATSHEUVEL - Het koor bestaat uit kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar afkomstig van basisschool Kidsgear en van middelbare school Hoys College in Bukomansimbi in Oeganda. Zij komen sinds 2009 naar Nederland en treden op in scholen en kerken en houden straatoptredens. Het doel is bekendheid geven aan het werk van stichting UP4S, het werven van nieuwe sponsoren en het inzamelen van geld.
UP4S - lees 'up for us', wat zoveel wil zeggen als 'kom voor ons op' - runt een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. Initiatiefneemster Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en haar ouders wonen er nog. Zij had het geluk dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet. In 1997 is Sylvia in Nederland komen wonen en in 2000 getrouwd. Samen met haar echtgenoot hebben ze besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving kans op goed onderwijs te geven. Meer weten: www.up4s.nl.

Meer berichten