De afgelopen weken is er hard gerepeteerd om op zondag 16 juni een onvergetelijke dansvoorstelling op de planken te kunnen brengen. Foto: Hans Hordijk
De afgelopen weken is er hard gerepeteerd om op zondag 16 juni een onvergetelijke dansvoorstelling op de planken te kunnen brengen. Foto: Hans Hordijk (Foto: Hans Hordijk)

Dansvoorstelling 'Kom dans met mij de danzón'

  Cultuur

'Gouden Dans, U in het Theater' is een dansclub voor Gouden Dansers (de jeugd van toen). In samenwerking met Theater De Leest maakt deze groep van 65-plussers onder leiding van een choreograaf en dramaturg een dansvoorstelling. Hun levenservaring wordt vertaald in dans, ruimtelijke patronen, muziek en verhalen.

WAALWIJK - In Theater De Leest in Waalwijk werkte choreograaf Ireen Kurvers de afgelopen vier maanden met een groep van ruim veertig stad- en streekgenoten. De theatrale dansvoorstelling die na afloop naadloos overgaat in een danssalon met het publiek is geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse danzón. De muziektheatrale voedingsbodem voor het project is de Cubaanse danzón, een gezelschapsdans op aansprekende muziek, ritmisch, soms melancholisch en verwant aan de jazz. Het is een dans die vraagt om levenservaring en niet per se om een soepel lijf. De voorstelling met aansluitend danssalon (met live muziek) vindt op zondag 16 juni vanaf 14.30 uur plaats in Theater De leest in Waalwijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.deleest.nl, of telefonisch op 0416-331751.
Deelnemer Jan vertelt: "Ik vind het een soort avontuur en bij elke repetitie wordt er weer een tip van de sluier opgelicht. Zo'n groepsgewijs gebeuren laat zien uit wat voor divers pluimage de groep 'ouderen' bestaat en dat die groep heel wat meer kwaliteiten bevat dan louter het water geven van de geraniums."

Deelnemer Maria vult aan: "Wat mij het meest treft is dat er een sfeer is waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt." Volgens deelnemer Saskia zorgt het werken naar een optreden voor een extra uitdaging: "Ik vond het bijzonder dat er naar onze passies gevraagd werd en naar onze ervaring. Zo is een stukje Tai Chi ingebracht in deze voorstelling."
Ook Choreograaf Ireen is bijzonder enthousiast over de dansvoorstelling: "Er is ongelooflijk hard en serieus gewerkt tijdens de repetities en veel gelachen. De inbreng van de deelnemers was breed en divers waardoor we een rijke en aansprekende voorstelling hebben kunnen maken."

Meer berichten