Koor Arabesk presenteert zaterdag samen met popkoor Undercover een duoconcert in De Wetering in Loon op Zand.
Koor Arabesk presenteert zaterdag samen met popkoor Undercover een duoconcert in De Wetering in Loon op Zand. (Foto: )

Duo korenconcert in De Wetering

  Cultuur

Op zaterdag 8 juni geven Popkoor Undercover uit Loon op Zand en koor Arabesk uit Waspik een Duo korenconcert in De Wetering in Loon op Zand. Hoewel de koren afzonderlijk van elkaar hun eigen nummers zingen, staat samenwerking en verbinding centraal. Een aantal nummers wordt dan ook gezamenlijk uitgevoerd.

LOON OP ZAND - De samenwerking tussen beide popkoren is spontaan ontstaan tijdens het Halve Zolen Festival vorig jaar in Waspik. De positieve en ongedwongen sfeer tijdens dit bijzondere festival zorgde voor het idee voor een gezamenlijke activiteit. "Zo is het idee voor dit concert ontstaan", vertelt Alice de Klijn, lid van Arabesk. "Sind die tijd zijn we elkaar blijven volgen en komen we steeds meer tot de conclusie dat we elkaar prima aanvullen. Tijdens dit Duo korenconcert staat verbinding dan ook centraal. Samen ben je sterker, waar ben je in de wereld zonder een ander?"

Zowel Arabesk als Undercover brengen nummers uit eigen repertoire. Waar Popkoor Undercover zich richt op modern repertoire met veel nummers uit de TOP40, gaat Arabesk klassiekers niet uit de weg, vaak meerstemmig gezongen. Arabesk werkte onlangs nog mee aan het korenfestival Songs4you, terwijl Popkoor Undercover een belangrijke bijdrage leverde aan Music4MS, het benefietconcert voor het Nationaal MS Fonds in Den Bolder. Samen zetten de koren nu een afwisselend en fris programma neer met als titel: 'I am because we are'. Het concert begint zaterdag 8 juni om 20.00 uur in De Wetering in Loon op Zand. De toegang bedraagt 2,50 euro.

Meer berichten