Kevin de Brouwer (links), Thijs de Jong (midden) en Erik van Ginneken (rechts) kijken uit naar de eerste editie van BrouwerRock op 15 juni.
Kevin de Brouwer (links), Thijs de Jong (midden) en Erik van Ginneken (rechts) kijken uit naar de eerste editie van BrouwerRock op 15 juni. (Foto: )

BrouwerRock: een muzikaal standbeeld voor Ingrid

  Cultuur

"Wat zou ze het gaaf gevonden hebben, denken wij: een rockfestival met haar naam." Tavenu eert haar jongerenwerkster Ingrid de Brouwer die op 9 oktober 2018 overleed aan de gevolgen van kanker. Het tongencentrum doet dit met het gratis toegankelijke BrouwerRock, zaterdagavond 15 juni op het Raadhuisplein, met drie rockbands.

door Marcel Donks

WAALWIJK - Wie regelmatig Tavenu bezoekt en daarvoor 't Zolderke zal ongetwijfeld Ingrid de Brouwer wel eens tegen het lijf zijn gelopen. Ze liep zelf als jonge meid regelmatig binnen bij de activiteiten van 't Zolderke en werd al snel vrijwilliger en later jongerenwerkster. Werk wat haar volgens directeur Erik van Ginneken van Tavenu op het lijf geschreven was. "Omgaan met jongeren was haar tweede natuur. Altijd oog voor iedereen en een luisterend oor voor wie dat nodig had. Maar ook recht voor z'n raap: Ingrid liet niet met zich sollen."

Het was voor Tavenu en iedereen die daar mee te maken heeft een enorme klap toen Ingrid afgelopen najaar na een kort ziektebed overleed aan kanker. Het jongerencentrum gaf haar een afscheid van formaat waar honderden mensen op af kwamen. "Nog voor haar overlijden ontstond vanuit metalband Present Danger het idee om een benefietconcert voor Ingrid te organiseren. Ze wilde nooit op de voorgrond staan, dus aanvankelijk vond ze dat maar een stom idee. Later vond ze het eigenlijk wel mooi. Helaas kwam haar overlijden veel sneller dan verwacht, dus dat benefietconcert is er niet meer van gekomen. Met BrouwerRock willen we het idee van toen toch gestalte geven."

BrouwerRock is geen benefiet, maar een muzikaal eerbetoon aan Ingrid. De intentie van Tavenu is om er een jaarlijks terugkerend festival van te maken, voor iedereen gratis toegankelijk op het Raadhuisplein. "We hadden haar geen plezier gedaan met een herdenkingsplek, maar een rockconcert dat haar naam draagt dat zou ze wel tof hebben gevonden. Ingrid had ook altijd oog voor beginnende bands. Daarom willen we op BrouwerRock de winnaar van de Moller Bandstrijd laten openen. Daarnaast is er een optreden van Volbeat tribute en sluit Present Danger af als Metallica tribute. Zie het als een muzikaal standbeeld voor Ingrid."

Zanger en gitarist Thijs de Jong van Present Danger is blij met het initiatief en vindt het niet meer dan terecht om Ingrid op deze manier te eren. "Ingrid heeft veel voor onze band betekend, zeker in de beginjaren toen ze ons regelmatig in Tavenu boekte. We hebben altijd een nauwe band met haar gehad en waren dan ook kapot toen we hoorde dat ze zo ziek was. Tijdens haar ziekte droegen we 'Turn the page' op aan haar. Helaas is de bladzijde nu echt omgeslagen, maar vergeten zullen we haar nooit!"

BrouwerRock wordt gehouden op zaterdag 15 juni vanaf 20.30 uur op het Raadhuisplein in Waalwijk. De toegang is gratis. Erik: "Het wordt een groots spektakel om Ingrid nooit te vergeten. Natuurlijk staan we even stil bij Ingrid, maar het wordt vooral een groot feest!"

Meer berichten